Μηλόπιτα με κρούστα ζάχαρης

ΥΛΙΚΑ:
-1 1/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/4 κουταλάκι κανέλα
-1/4 κουταλάκι αλάτι
-1/2 κούπα ζάχαρη
-7/8 κούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο για το βουτύρωμα της φόρμας
-2 αυγά
-1/2 κούπα γιαούρτι
-2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
-ξύσμα 1 λεμονιού
-1/3 της κούπας ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ.Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με την κανέλα και το αλάτι.

Στο μίξερ χτυπάμε καλά την 1/2 κούπα ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι.

Ρίχνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και αφού κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.

Ψήνουμε για μια ώρα.

Τρώγεται χλιαρό.

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like