ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ. ταραμάς λευκός
3 πατάτες μεγάλες
μισή φρατζόλα ψωμί
1 κρεμμύδι μέτριο
1 λεμόνι το χυμό
1 – 1,5 κούπα λάδι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Μουλιάζουμε το ψωμί, το στίβουμε και κρατάμε μόνο την ψίχα. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις περνάμε από το μύλο του πουρέ μαζί με το ψωμί. Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι, τον ταραμά και το λεμόνι και τα “χτυπάμε” πάρα πολύ να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λεκάνη μαζί με τις πατάτες και το ψωμί. Χτυπάμεμε το μίξερ χειρός προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι έως ότου αναμειχθούν τα υλικά και γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Πηγή: εδώ
Σχετικά άθρα:
–Χταπόδι με φάβα σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια, από το St.George Lycabettus