Τι να πάρουμε για σνακ στην παραλία;

ea89d01a8026710069ae9aa5c14265b6Σαββατοκύριακο προ των πυλών και πολλοί ξεκινάμε και τις διακοπές μας.. Με παιδιά ή χωρίς , το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ώρες στην παραλία, το οποίο σημαίνει ότι ίσως θα πρέπει να προνοήσουμε να πάρουμε μαζί μας κάτι να τσιμπήσουμε!

Μετά τις  σωματικές δραστηριότητες, το κολύμπι ή τα παιχνίδια, έχουμε ανάγκη να πάρουμε δυνάμεις! Είναι λοιπόν σημαντικό τα παιδιά να προσλάβουν την ενέργεια που χρειάζονται μέσα από υγιεινά σνακ, αποφεύγοντας τις συνήθεις «ανθυγιεινές» επιλογές που είναι διαθέσιμες στις παραλίες, όπως παγωτά, γλυκά, πατατάκια, σφολιάτες και έτοιμα αρτοσκευάσματα.

Μπορείτε λοιπόν να ετοιμάσετε από το σπίτι υγιεινά σνακ για όλη την οικογένεια, τα οποία θα έχετε μαζί σας σε ένα μικρό φορητό ψυγείο.

Μερικές επιλογές είναι: φρέσκα φρούτα, που μπορούν να καταναλωθούν είτε μεμονωμένα ή μαζί με γιαούρτι, λαχανικά (πχ. αγγούρι, καρότο) κομμένα σε στικς, κουλούρι Θεσσαλονίκης, παξιμαδάκια ή κριτσίνια ολικής αλέσεως συνοδευμένα με λίγο τυρί, μπάρες δημητριακών, τοστ με τυρί και λαχανικά ή εναλλακτικά τοστ με ταχίνι ή μέλι, βραστό αυγό μαζί με λίγο ψωμί και τέλος για μεγαλύτερα παιδιά, αποξηραμένα φρούτα ή και ξηρούς καρπούς, προσέχοντας ωστόσο την ποσότητα καθώς έχουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο.

Τέλος, φροντίστε να έχετε πάντα διαθέσιμο δροσερό νερό, καθώς αυτό αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε υγρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

photo

You may also like