«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» της Gillian Flynn

Ο Νικ κι η Έιμι Νταν είναι παντρεμένοι εδώ και πέντε χρόνια. Και είναι ευτυχισμένοι. Τουλάχιστον, φαίνονταν ευτυχισμένοι, μέχρι τη μέρα της πέμπτης επετείου του γάμου τους, που η Έιμι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λίγο η αξιοπερίεργη συμπεριφορά του Νικ που μοιάζει να μην ενδιαφέρεται τόσο για το γεγονός, λίγο μία σκηνή εγκλήματος που αποδεικνύεται στημένη, λίγο κάτι ύποπτες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για δηλητηριάσεις και τρόπους να «ξεφορτωθεί» κάποιος ένα πτώμα, δυσχεραίνουν τη θέση του Νικ, βάζοντάς τον στο νούμερο Ένα της λίστας των υπόπτων. Για να μην πούμε πως για την αστυνομία είναι ο ΜΟΝΟΣ ύποπτος. Ο Νικ αποφασίζει να αποδείξει την αθωότητά του ακολουθώντας τα στοιχεία που άφησε πίσω η Έιμι για το καθιερωμένο παιχνίδι θησαυρού που έπαιζαν πάντα στην επέτειό τους. Τελικά, τι σχέση έχει ο Νικ με την εξαφάνιση της γοητευτικής γυναίκας του; Υπήρξαν, μήπως, μυστικά που βάραιναν το ζευγάρι και που θα είναι καταλυτικά για την όποια εξέλιξη;

Η Gillian Flynn υπογράφει ένα ψυχολογικό θρίλερ με ατμοσφαιρικές σκηνές και ροή η οποία μόνο ασυγκίνητο δεν αφήνει τον αναγνώστη. Οι ξαφνικές ανατροπές της εξέλιξης είναι ικανές να τον καθηλώσουν, ενώ οι αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη με ρυθμούς – ας μου επιτραπεί η παρακάτω μικρή υπερβολή – πολυβόλου είναι στοιχεία της πλοκής που και το πιο μυημένο μυαλό σεναριογράφου αστυνομικών ιστοριών θα τα ζήλευε. Τέλος εκτός από τον καταιγισμό των απρόσμενων εξελίξεων, αυτό που κρατάει τον αναγνώστη είναι η αναζήτηση των απαντήσεων, μια που η πλοκή γεννάει συνεχόμενα «μα γιατί;».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Gillian Flynn προτού ασχοληθεί με τη συγγραφή ήταν τηλεκριτικός για το αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly. Η στροφή της αυτή γέννησε το πρώτο της βιβλίο «Αιχμηρά Αντικείμενα», με θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και επιβραβεύοντάς την με τα βραβεία CWA (Crime Writers’ Association) Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger. Τα βιβλία της «Αιχμηρά Αντικείμενα», «Σκοτεινός Τόπος» και «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» κυκλοφόρησαν σε πάνω από 25 χώρες.

«Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

You may also like