Χταπόδι με φάβα σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια, από το St.George Lycabettus

by George Portelli

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
1 χταπόδι του 1 κg
250γρ φάβα Σαντορίνης
4 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι ξύδι
1 ποτήρι κρασί
2-3 φύλλα δάφνης
1κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με το ξύδι , το κρασί , 2 φύλλα δάφνης & το πιπέρι να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 1 περίπου ώρα.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε την φάβα , το κρεμμύδι κομμένο , 1 φύλλο δάφνης και νερό μέχρι να σκεπαστεί η φάβα 2 φορές και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί και άλλο νερό συμπληρώνουμε)
Βγάζουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να κρυώσει. το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το μαρινάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο , ξύδι και πιπέρι.
Αφού βράσει η φάβα την αφήνουμε και αυτή να κρυώσει λίγο , της προσθέτουμε αλατοπίπερο , χυμό λεμόνι , ελαιόλαδο και την χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες με λίγο ελαιόλαδο , αλάτι ,πιπέρι & λίγο σ’ένα τηγάνι αντικολλητικό σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο κόκκινο χρώμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
LE GRAND BALCON
Τηλ. 210 7416000
St.George Lycabettus Boutique Hotel
www.sglycabettus.gr
Δεινοκράτους 1,
Πλατεία Δεξαμενής

You may also like

1 comment

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα (part II) | kmag 18/02/2015 - 16:11

[…] όσπρια έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι: -φάβα -Μαύρα Φασόλια -ρεβίθια -Φασόλια ξερά σε λάδι -Σαλάτα […]

Comments are closed.