Τυρόπιτα

by George Portelli

ΥΛΙΚΑ:
-15 φύλλα ανοιγμένα με το χέρι
-5 αβγά ολόκληρα και 7 ασπράδια αβγού
-500γρ. τυρί φέτα σκληρή
-700γρ. τυρί κότατζ (Cottage)
-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
-1 ποτήρι του νερού άπαχο γάλα
-1 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
-2 φλιτζάνια λιωμένη μαργαρίνη για το βουτύρωμα των φύλλων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Βράζετε καλά το ρύζι. (Αν μείνει λίγο νερό μετά το βράσιμο, το χύνετε.) Προσθέτετε το γάλα στο ρύζι και το βράζετε μέχρι που να απορροφηθεί εντελώς από αυτό. Σε μια λεκανίτσα τρίβετε με το χέρι το τυρί, ρίχνετε τις τέσσερις κουταλιές το βούτυρο, λίγο πιπέρι, τα αβγά, πολύ καλά χτυπημένα, και το ρύζι. Τα ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε τη γέμιση σε τρία μέρη. Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί πέντε φύλλα βουτυρωμένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το τρίτο της γέμισης. Στρώνετε τρία φύλλα βουτυρωμένα, ξανά γέμιση έως ότου τελειώσει. Τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα βουτυρωμένα. Το τελευταίο φύλλο το περνάτε με βρεγμένα χέρια. Ψήνετε την τυρόπιτα για 40-45 λεπτά, χωρίς να τη χαράξετε με μαχαίρι.

Πηγή:http://health.in.gr

You may also like