Υψηλές θερμοκρασίες και τη Δευτέρα

Σταδιακή σημαντική πτώση προβλέπεται από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2012 και από τα βορειοδυτικά, η οποία θα γίνει αισθητή την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 με πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βόρειων ανέμων 6 με 8 Μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 42 πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου, και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr & www.civilprotection.gr ) προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like