Φάκελος αντιγήρανση: όταν εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες

Οι αντιρυτιδικές κρέμες χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από γυναίκες άνω των 40 ετών, Τώρα όμως, ολοένα και περισσότερες εταιρείες ομορφιάς προσθέτουν στο οπλοστάσιό τους, αντιγηραντικά προϊόντα που προορίζονται για άτομα που διανύουν την δεύτερη και την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Στα τέλη της δεκαετίας των ’20 έως τα μέσα της δεκαετίας των ’30 μπαίνουμε στη φάση της προ-γήρανσης, λένε οι δερματολόγοι. Σε αυτό το στάδιο, ίσως αρχίσουμε να παρατηρούμε γραμμές γύρω από τα μάτια και το στόμα μας, ή σκούρα σημεία από την υπερέκθεση στον ήλιο. Και ενώ η “προ-γήρανση” ίσως είναι ο πιο καταθλιπτικός όρος που έχουμε ακούσει, όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα σωστά προϊόντα.

#1 Εάν υπάρχει ένα συστατικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί πηγή νεότητας, αυτό είναι η ρετινόλη. Οι ειδικοί, συστήνουν την εφαρμογή μιας κρέμας ή ορού νύχτας με ρετινόλη, για όσους βρίσκονται στα τέλη της δεκαετίας του ’20 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’30. Η ρετινόλη είναι ένα ένα συστατικό που τα κάνει όλα. Αυξάνει τον κύκλο κυτταρικού κύκλου, βοηθά στην προώθηση του κολλαγόνου και με αυτόν τον τρόπο μειώνει το μέγεθος των πόρων. Είναι επίσης γιατρός απέναντι στην ζημία που γίνεται από τον ήλιο. Και επειδή η ρετινόλη βοηθάει στην εξάλειψη των φραγμένων πόρων και του νεκρού δέρματος, μπορεί να βοηθήσει και στην εξάλειψη της ενήλικης ακμής που μπορεί να αποκτήσουμε σε αυτή την ηλικία. Η Frezyderm Night Force A+E είναι μια αντιγηραντική κρέμα νύχτας για το πρόσωπο και το λαιμό. Η πλούσια σύνθεσή της σε ρετινόλη καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης και μειώνει ορατά τις ρυτίδες, ενώ η βιταμίνη Ε παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Απλώστε τη σε πρόσωπο και λαιμό, τη νύχτα, και αποκτήστε ξανά σφικτή, λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.  

#2 Για την ημέρα, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά που έχουν προληπτικές ιδιότητες. Προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια και φυτικά βλαστοκύτταρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Δεδομένου ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι ακτίνες UV είναι πηγές ελευθέρων ριζών (μόρια που βλάπτουν τα ζωντανά κύτταρα και προκαλούν τη γήρανση), προστατεύστε το δέρμα σας, με ένα στρώμα αντιοξειδωτικών πριν φύγετε από το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε κυριολεκτικά μια ασπίδα προστασίας, ώστε να μην αγγίζουν οι ελεύθερες ρίζες το δέρμα σας. Ο  Αντιοξειδωτικός ορός της InterMed, Eva Belle Serum είναι ένας αντιοξειδωτικός ορός εντατικής ανάπλασης προσώπου & λαιμού. Με ισοφλαβόνες σόγιας, κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες C & E. Συγκρατεί την υγρασία της επιδερμίδας αναπλάθοντάς τη σε κυτταρικό επίπεδο.  Γεμίζει & λειαίνει τις βαθιές ρυτίδες. Προλαμβάνει τη φωτογήρανση και την πρόωρη γήρανση εξαιτίας της οξειδωτικής φθοράς και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

#3 Σε αυτό το στάδιο, δεν χρειάζεστε προϊόντα που υπόσχονται να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου ή να τονώσουν τις πρωτεΐνες της νεότητας, δεδομένου ότι το δέρμα σας είναι ήδη σχετικά νεαρό και ανθεκτικό. Και αν το δέρμα σας δεν είναι υπερβολικά στεγνό, δεν χρειάζεστε ούτε έντονα ενυδατικά συστατικά. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε την Blue Therapy Accelerated Cream της Biotherm, μια πολύ ελαφριά ενυδατική κρέμα που χαρίζει αίσθημα δροσιάς ενώ ταυτόχρονα λειαίνει τις ρυτίδες.

You may also like