Όταν η αγκαλιά της αδελφής, δίνει ζωή….

Τα δύο κοριτσάκια, η Brielle και η Kyrie, ήρθαν στη ζωή πρόωρα, με αρκετά προβλήματα η καθεμία, δίνοντας διαρκώς μάχη για τη ζωή η καθεμία σε χωριστή θερμοκοιτίδα. Η Kyrie φάνηκε πιο δυνατή από την αδελφή της, αφού ανάρρωσε γρηγορότερα, έπαιρνε βάρος και όλα ήταν ευοίωνα για εκείνη. Σε αντίθεση με τη μικρότερη, την Brielle, που είχε λιγότερο βάρος (κάτω από 2 κιλά), πολλά καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα. Οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της και είχαν ενημερώσει τους γονείς για το χειρότερο.

Η νοσοκόμα στο Τμήμα Πρόωρων Gayle Kasparian σκέφτηκε να κάνει κάτι πρωτόγνωρο για τα ιατρικά δεδομένα και ειδικά για νεογέννητα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: Πήρε την απόφαση να βάλει τα δύο μωρά στην ίδια θερμοκοιτίδα. Άφησε τα βρέφη να κοιμηθούν και το πρωί που τα επισκέφθηκε αντίκρισε την εικόνα που βλέπετε. Η Kyrie είχε αγκαλιάσει την Brielle προσπαθώντας με τον τρόπο της να της δείξει ότι έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο για τη ζωή της γιατί όλη η οικογένεια την είχε ανάγκη. Αυτό το μικρό χεράκι έκανε το θαύμα του, καθώς η υγεία της Brielle μέρα με τη μέρα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Οι γιατροί, βέβαια, δεν τις χώρισαν μέχρι που υγιέστατες και οι δύο αποχώρησαν από το μαιευτήριο με τους πανευτυχείς γονεις τους.

Τα δίδυμα κορίτσια γεννήθηκαν τις 17 Οκτωβρίου του 1995 και φωτογραφία τραβήχτηκε από Chris Christo της εφημερίδας Worcester Telegram & Gazette. Η επαφή του δέρματος είναι παραδεκτή ιατρική τακτική που εφαρμόζεται στα βρέφη, τα οποία φέρνουν σε επαφή με το γυμνό δέρμα της μητέρας. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που αυτό εφαρμόστηκε ανάμεσα σε βρέφη, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Πηγή: http://www.enikolopoulou.gr

You may also like