Όχι στο βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το γεύμα

Πολλοί άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους περισσότερες φορές την ημέρα από ό,τι συστήνουν οι οδοντίατροι, γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για τα δόντια. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το υπερβολικό βούρτσισμα δεν ωφελεί τα δόντια εξηγώντας ότι ιδιαίτερα το βούρτσισμα πριν περάσει μισή ώρα από την κατανάλωση ενός γεύματος μάλλον κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο καθηγητής Howard R. Gamble, πρόεδρος της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής αναφέρει ότι βουρτσίζοντας τα δόντια μας αμέσως μετά το γεύμα ή το αναψυκτικό πρακτικά σπρώχνουμε το οξύ βαθύτερα από τον εξωτερικό ιστό της αδαμαντίνης στον ιστό της οδοντίνης. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το βούρτσισμα μισή με μία ώρα μετά το γεύμα είναι ασφαλέστερο και συμβάλλει στην προστασία της οδοντίνης.

Αντίθετα, το βούρτσισμα τη λάθος χρονική στιγμή, για παράδειγμα μέσα σε είκοσι λεπτά από την κατανάλωση ενός γεύματος, μπορεί να οδηγήσει το οξύ, που παράγεται στο στόμα μετά το γεύμα, βαθύτερα από την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών διαβρώνοντάς τα με ταχύτερο ρυθμό από ότι θα γινόταν χωρίς βούρτσισμα.

You may also like