Άλλαξε το(ν)!, από την Γιάννα Σαλή

Οκ, κανείς δεν είναι τέλειος αλλά εκείνα τα μικρά του ελαττώματα μπορεί στην αρχή να τα έβρισκες χαριτωμένα ή και ασυνήθιστα πλέον όμως σε εκνευρίζουν. Τι θα κάνεις; Θα πάρεις ένα μικρό ραβδάκι να τον μεταμορφώσεις; Κομματάκι δύσκολο. Να κάνεις υπομονή; Δεν θα το ‘λεγα. Απλώς βρες το κουμπί του και άλλαξε τον. Πως; Η λύση είναι μέσα στην οθόνη σου.

12584028_10207470718119734_777306097_nΑν εκείνος είναι Ο βασιλιάς του χάους

Το δωμάτιο του μοιάζει μόνιμα με πεδίο πυρηνικών δοκιμών, ο ίδιος δεν έχει ιδέα σε τι χρησιμεύουν τα συρτάρια και ακόμη αναζητά τον καναπέ κάτω από το βουνό με τα ρούχα. Όταν μάλιστα ψάχνει τα κλειδιά της μηχανή του μέσα στο <<βασίλειο> της ακαταστασίας του είναι πραγματικά σαν να συμμετέχει στο κυνήγι του θησαυρού. Κι εσύ; Εντάξει δεν είσαι και ο πιο οργανωτικός άνθρωπος στον κόσμο, αλλά σίγουρα ξέρεις πως είναι να προσπαθείς να βρεις την τσάντα σου και εύχεσαι να είχες έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Η λύση: Μην προσπαθείς να του κάνεις την <<μαμά>> με ατάκες-κλισέ όπως <<μάζεψε επιτέλους τις κάλτσες σου!>> Μαμά έχει δεν χρειάζεται και δεύτερη. Αντίθετα γίνε πιο πρακτική: χάρισε του ένα καλάθι για τα άπλυτα, πρότεινε του να τον βοηθήσεις να τακτοποιήσετε το χάος του ένα Σάββατο πρωί και μπορείς να του εξηγήσεις απλά και κατανοητά ότι πρέπει να φροντίζει το σπίτι του και ακόμα καλύτερα να το κάνετε μαζί για να περνάτε περισσότερο χρόνο και τονώνεις την σχέση σου και λύνεται το μικρό του ελάττωμα.

12583732_10207470718079733_487473750_nΑν εκείνος είναι μόνιμα καθυστερημένος

Έχετε ραντεβού στις 9:00 αλλά εκείνος έρχεται με καθυστέρηση 1 ώρα και 45 λεπτά ξεστομίζοντας μία απίθανη δικαιολογία και παίρνοντας εκείνο το υφάκι που έχεις πια μάθει τόσο καλά: << συγνώμη μωράκι μου δεν θα το ξανακάνω>> λες και απολογείται σαν μικρό παιδί στην μαμά του. Μην νευριάζεις γιατί με τους καβγάδες δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα και έτσι κατά την γνώμη του γίνεσαι πάντα υπερβολική και δίνεις μεγάλη διάσταση σε αυτό το θέμα.

Η λύση:Το να απαιτείς να αλλάξει αμέσως συμπεριφορά δεν έχει κανένα νόημα αφού το μόνο που θα κερδίσεις είναι μία από τα ίδια δηλαδή πολλοί τσακωμοί. Οπλίσου λοιπόν με υπομονή και γράψε σε ένα χαρτί όλα τα προβλήματα που σου προκάλεσε (και σας προκάλεσε) η κακή συνήθεια του να έρχεται αργοπορημένος. Κυρίως εξήγησέ του να καταλάβει ότι η καθυστέρηση είναι έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους. Αν πάλι δεν καταλαβαίνει πλήρωσε τον με το ίδιο νόμισμα: δώσε του ραντεβού στις 9:00 και πήγαινε στις 10:00. Μία, δύο, τρεις φορές στήσιμο α το πιάσει το μήνυμα.

Αν εκείνος είναι ο κύριος άξεστος

Ο έρωτας είναι τυφλός, το είπαμε και το εμπεδώσαμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή γίναμε και ζευγάρι, ξεχάσαμε τους καλούς μας τρόπους και τη σωστή ανατροφή που μας έδωσαν η μαμά μας και ο μπαμπάς μας. Τι κάνεις λοιπόν όταν ανακαλύπτεις ότι ο αγαπημένος σου τα ξέχασε και τα δύο και ότι μία από τις καλύτερες διασκεδάσεις για αυτόν είναι ο αγώνας ρεψίματος, ή όταν τρώει καταφέρνεις να δεις ακόμα και τις αμυγδαλιές του ή όταν μασάει την μπριζόλα του; Και ας μην μιλήσω για την γλώσσα του που θέλει όλων των ειδών τα πιπεριά για να στρώσει. Όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια σε κάνουν ίσως να νομίζεις ότι τα έχεις με το Ταρζάν. Αλλά μπορεί αν αλλάξει δες πως.

Η λύση: Τι άλλο μπορείς να κάνεις από το να του το πεις κατάμουτρα ότι δεν είναι το καλύτερο πράγμα να ρεύεται δημόσια ή το να βρίζει οποιοδήποτε και όποιο άλλο άξεστο πράγμα και αν κάνει. Η πιο πρακτική λύση που σου προτείνω είναι να αποθανατίσεις με το κινητό σου σε βίντεο τις στιγμές που βγαίνει από μέσα του ο ταρζαν. Έτσι θα καταλάβει και εκείνος πως φαίνεται με αυτά που κάνει και ίσως πάρει το μήνυμα. Αν πάλι δεν το καταλάβει μπορείς όταν είστε μόνοι σας να του κάνεις αυτά που εσύ ανέχεσαι τόσο καιρό από τον άξεστο χαρακτήρα του. Αν σου ζητήσει τα ρέστα και σου πει ότι <<σαν κοριτσάκι που είσαι δεν πρέπει να φέρεσαι σαν άξεστη>> απάντησε του ότι <<και εσύ σαν αγοράκι δεν πρέπει να φέρεσαι άξεστα>> δεν είναι λόγου φύλου αλλά λόγο συμπεριφοράς.

07e9c64371c29cb8e1e1e9025f90dabaΑν είναι ανυπόφορα νάρκισσος

Ο έρωτας σας γεννήθηκε με την πρώτη ματιά. Και πως αλλίως θα μπορούσε να έχει γίνει; Εκείνος έχε φαρδιές πλάτες, σώμα μοντέλου, θεληματικό πηγούνι και αστραφτερό χαμόγελο σχεδόν δηλαδή τέλειος και διάλεξε εσένα. Τώρα όμως η ομορφιά του έχει γίνει σχεδόν πρόβλημα, γιατί είναι τόσο συγκεντρωμένος στον εαυτό του, ξέρει ότι είναι κούκλος και το απολαμβάνει εις βάρος σου. Δεν αντέχεις πια να τον περιμένεις τόσες ώρες να ετοιμαστεί, ψάχνει συνέχεια για καθρέφτη και κάθεται με τις ώρες στα μαγαζιά για να δει τι του ταιριάζει καλύτερα. Ε ναι ήρθε η ώρα να τον αλλάξεις!

Η λύση: Οι περισσότεροι άντρες ακούνε για shoppingστην πλησιέστερη έξοδο κινδύνου σαν να έχει γίνει σεισμός αλλά ο δικός σου δεν βλέπει την ώρα να ξαμοληθείτε στην Ερμού! Ευκαιρία να το ορίσεις ως τον προσωπικό σου shopper-stylist. Ζήτησε του συμβουλές για το Lookκαι το Make-upσου, κανόνισε εξορμήσεις σε καταστήματα καλλυντικών και ινστιτούτα ομορφιάς αφού δεν μπορείς να αντέξεις το ναρκισσιστικό του υφάκι τουλάχιστον απόλαυσέ το! Έτσι μπορεί να επικεντρώσει την προσοχή του σε εσένα σταματώντας να προσέχει μόνο τον εαυτό του.

Ξέρεις ότι όλοι έχουμε τα ελαττώματα μας. Το θέμα είναι να βελτιώνουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο δεν λέω να γίνεις η Miss perfect και ο αγαπημένος σου ο Mister perfect αλλά κάπου-κάπου χρειάζεται μια αλλαγή προς όφελος της σχέσης και της κοινής σας ζωής!!!

 

Περισσότερα για τη Γιάννα Σαλή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

You may also like