Έκθεση “Νόστος & Άλγος” στη Gallery Ζουμπουλάκη

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας, που θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο στην Gallery Ζουμπουλάκη, με φωτογραφίες δύο νέων καλλιτεχνών, της Τζένης Παγώνη και της Νένας Μάγειρα, έρχεται να αναδείξει την συνοχή και την ολότητα της τέχνης μέσα από την συνύπαρξη και συνεργασία δύο διαφορετικών ανθρώπων.

Η Τζένη Παγώνη και η Νένα Μάγειρα, ταξιδεύοντας την τελευταία δεκαετία σε όλο τον κόσμο, απαθανατίζουν στιγμές και εικόνες της ζωής τους, της ζωής των άλλων, του κόσμου γύρω τους.

Με την ίδια αγάπη για τη φωτογραφία, αποφάσισαν να μοιραστούν με το κοινό στιγμιότυπα και αναμνήσεις μιας σημαντικής περιόδου της ζωής τους και με την διαφορετικότητα τους αυτή κλείνει ο κύκλος κάθε βιωματικής προσέγγισης.

Ο τίτλος της έκθεσης, «ΝΟΣΤΟΣ & ΑΛΓΟΣ», είναι αυτό που ένιωσαν και οι δύο όταν ολοκληρώθηκε η δουλειά τους, βαφτίζοντας με αυτές τις δυο λέξεις τη δύναμη της ανάμνησης.

Μέσα από τις φωτογραφίες της έκθεσης, η Νένα και η Τζένη παρουσιάζουν την τομή της παράλληλης ζωής τους, με τις αλλαγές που βίωσαν, τα όνειρα και τους προβληματισμούς που μοιράστηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησαν, τα θέματα που τις άγγιξαν και τις ωρίμασαν καλλιτεχνικά. Θέλοντας να κρατήσουν ζωντανή και όχι περαστική αυτήν τους την περίοδο, οι φωτογραφίες τους συγκεντρώθηκαν και σε ένα κοινό λεύκωμα με σημείο πώλησης την Gallery Ζουμπουλάκη.

«ΝΟΣΤΟΣ & ΑΛΓΟΣ»

3-11 Σεπτεμβρίου 2021

ZoumboulakisGallery, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 20, Αθήνα 106 71

Ωράριο λειτουργίας Zoumboulakis Gallery:

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 20:00

Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 15:00

Ειδικά για την έκθεση, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 η Zoumboulakis Gallery θα είναι ανοιχτή για το κοινό : 11:00 – 15:00

Λίγα λόγια για τις καλλιτέχνιδες

Τζένη Παγώνη

Η Τζένη Παγώνη γεννήθηκε την άνοιξη του 1989 στην Αθήνα. Παρακολούθησε το σχολείο στην Αθήνα μέχρι τα 14 της. Μετακόμισε στο Hastings της Αγγλίας, όπου και τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της. Στο πανεπιστήμιο απέκτησε Batchelor in Fine Art & Photography καθώς και Masters σε Photojournalism και Διεύθυνση Φωτογραφίας. Δούλεψε ως ελεύθερη φωτορεπόρτερ για μερικά χρόνια στο Παρίσι και το Λονδίνο, όπως επίσης και ως Διευθύντρια Φωτογραφίας. Συνεχίζοντας, επιδιώκει να τελειώσει κάποια μακροπρόθεσμα έργα και φωτογραφικές συλλογές αλλά και να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους.

Νένα Μάγειρα

Η Ελένη Μαρία (Νένα) Μάγειρα γεννήθηκε στην Αθήνα το1991. Η Νένα ξεκίνησε τις σπουδές της στο American College of Greece στον τομέα της Ψυχολογίας. Μετά από δυο χρόνια το πάθος της επικράτησε και έφυγε για την Αγγλία όπου έζησε για τέσσερα χρόνια. Το 2014 ολοκλήρωσε το Foundation Diploma στο UAL του Λονδίνου. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Speos Photography School του Λονδίνου. Σήμερα, ζει και εργάζεται ως freelance photographer ανάμεσα σε Λονδίνο και Αθήνα, δουλεύοντας παράλληλα δικά της προσωπικά projects.

You may also like