Αδεσποτάκια βρίσκουν σπίτια με αγάπη μέσω… Tinder!

               Όταν βγήκε στην κυκλοφορία, η εφαρμογή του Tinder για online dating σημείωσε αμέσως έναν αξιοπρόσεκτο αριθμό χρηστών. Και βέβαια, με την καραντίνα και την ανάγκη για ανθρώπινες επαφές να αυξάνεται, όχι μόνο αυξήθηκαν κατακόρυφα τα λεγόμενα “swipes”… Αλλά μας έδωσε και μία νέα σκοπιά για τις συνήθειες και τις τάσεις στο dating. Στη Γερμανία, όμως, και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο, ένα καταφύγιο ζώων αποφάσισε να εκμεταλλευτεί κάπως διαφορετικά τη δημοφιλή εφαρμογή!

               Το εν λόγω καταφύγιο ανέθεσε σε ένα διαφημιστικό πρακτορείο τη λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών για δεκαπέντε σκυλάκια και γατάκια που μπορούν να γίνουν η νέα “αγάπη” για κάποιους ανθρώπους. Στη συνέχεια δημιούργησε προφίλ για κάθε ζωάκι και τα ανήρτησε στην εφαρμογή του Tinder. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ασπρόμαυρος γατούλης Captain Kirk!.

Ποιά είναι η διαδικασία;

               Η διαδικασία από εκεί κι ύστερα ήταν πάνω κάτω η γνωστή. Οι χρήστες που γνώριζαν αυτήν την κίνηση του καταφυγίου είχαν πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό κάθε κατοικιδίου. Με ένα “swipe” προς τα δεξιά το καταφύγιο προγραμμάτιζε ένα ραντεβού με το επιλεγμένο ζωάκι μετά από μία πρώτη συνέντευξη με τον ενδιαφερόμενο κηδεμόνα.

               Αυτό, όμως, που κάνει ακόμη πιο τρυφερή αυτήν την πρωτοβουλία είναι πως το καταφύγιο δεν επικεντρώθηκε μόνο στο να βρουν το παντοτινό τους σπίτι νεαρά γατάκια και κουτάβια. Αντίθετα, φρόντισε να δοθεί επιπλέον βαρύτητα και σε ζώα που μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να βρουν τόσο εύκολα τον άνθρωπο που θα γίνει ο καλύτερός τους φίλος.

               Ο συντονιστής επικοινωνίας του Tinder, Benjamin Beilke δηλώνει: “Ελπίζουμε το κάθε ένα από αυτά τα ζωάκια να βρουν τον ιδανικό άνθρωπο (το “purrfect match”, υπό μίαν έννοια!) κι όχι μόνο για μερικές μέρες, αλλά για μία ζωή. Μοναχικές ψυχές δεν υπάρχουν μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους…Αλλά το ίδιο μπορεί να ισχύει εξίσου και για τα ζώα”.

               Πώς εξέλαβε, όμως, ο κόσμος του Tinder αυτήν την κίνηση; Για την Jillian Moss, υπεύθυνη του καταφυγίου η απόκριση “ήταν εντυπωσιακή, κρίνοντας από τα right swipes που έγιναν προκειμένου κάποιος να κανονίσει το πρώτο του ‘ραντεβού’”.’

               Το dating ανεβαίνει level, όπως αντιλαμβάνεστε! Και μιλάμε για dates με τα πιο ειλικρινή συναισθήματα!

               Αυτή η γλυκιά είδηση μας έρχεται από το Reuters μέσω του αγαπημένου μας The Happy Broadcast!

               Banner photo: TheHappyBroadcast

               Captain Kirk cat’s photo: Poem Nuts

Featured image: unsplash.com/@priscilladupreez

You may also like