Ένα μπουκάλι ουίσκι πουλήθηκε για 1,1 εκατομμύρια δολάρια

O Valerio Adami είναι ένας Ιταλός ζωγράφος, εμπνευσμένος από την Pop Art, που γεννήθηκε το 1935 στην Μπολόνια και που, μετά τις σπουδές του στην Accademia di Breraστο Milano, εργάστηκε στο Λονδίνο και το Παρίσι.Ανάμεσα σε αυτές τις δουλειές, βρέθηκε το πρότζεκτ των ετικετών 12 μπουκαλιών ουίσκι Macallan (The Macallan Valerio Adami 1926), ένα από τα οποία κατέληξε σήμερα να πωληθεί στο αστρονομικό ποσό των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το μπουκάλι πωλήθηκε σε δημοπρασία του Bonhams που πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο στη Σκωτία στις 3 Οκτωβρίου, θέτοντας, παράλληλα, παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε ένα άλλο Macallan Valerio Adami 1926 που πωλήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Bonhams για 1.066.225 δολάρια.

«Είμαι χαρούμενος με αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι μεγάλη τιμή να έχουμε θέσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ και ειδικά ενθουσιασμένοι που το έχουμε κάνει εδώ στη Σκωτία, το σπίτι του ουίσκι. Το Bonhams κατέχει τώρα το ρεκόρ των τριών πιο ακριβών μπουκαλιών ουίσκι που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία», είπε ο Martin Green, ειδικός του Bonhams στο Εδιμβούργο.

Το συγκεκριμένο ουίσκι αποστάχθηκε το 1926 και εμφιαλώθηκε το 1986, ενώ παράχθηκαν μόνο 24 μπουκάλια από τη Macallan, 12 από τα οποία ανέλαβε ο Adami και 12 που ανατέθηκαν στον επίσης καλλιτέχνη της Pop Art, Peter Blake.

Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι 12 μπουκάλια Macallan Valerio Adami κυκλοφόρησαν, αυτό που δε γνωρίζουμε είναι πόσα από αυτά υπάρχουν ακόμα. Ένα, μάλιστα, λέγεται ότι καταστράφηκε σε σεισμό που έγινε στην Ιαπωνία το 2011, ενώ ένα πιστεύεται ότι ανοίχτηκε και καταναλώθηκε. (Δεν ξέρουμε πώς καταναλώνεις ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων ελαφρά τη καρδία αλλά ναι!).

 

You may also like