«Έφυγε» ο «Λόρενς της Αραβίας»

Peter O'Toole 2  Σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πολυβραβευμένος ηθοποιός, Peter O’Toole.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, Steven Kenis, ο δημοφιλής ηθοποιός ο οποίος έλαβε τιμητικό Όσκαρ το 2003 για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, κατέληξε στο νοσοκομείο του Wellington το Σάββατο. «Ήταν μοναδικός από κάθε άποψη και γίγαντας στον τομέα του»

Η κόρη του Peter O’Toole Κι επίσης ηθοποιός, Kate, δήλωσε: «Η οικογένειά μου κι εγώ εκτιμούμε κι είμαστε πολύ συγκινημένοι από την αγάπη του κόσμου προς τον πατέρα μου κι εμάς, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δυσάρεστης περιόδου. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς. Όπως κι ο ίδιος επιθυμούσε, εν ευθέτω χρόνω η κηδεία του, η επιμνημόσυνη δέηση θα είναι γεμάτη τραγούδι και καλή διάθεση».

Πηγή: www.telegraph.co.uk

Λίγα λόγια για τον Peter O’Toole:

Peter O'Toole 1Γεννημένος στην Ιρλανδία στις 2 Αυγούστου του 1932, o Peter O’Toole ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για τη δημοσιογραφία, μέχρι την ηλικία των 17 ετών, οπότε κι ανακάλυψε το θέατρο. Αποφοίτησε από το Royal Academy of Dramatic Arts, όπου ήταν συμφοιτητής με τον Albert Finney, τον Alan Bates και το Richard Harris.

Αν και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1960, ήταν ο «Λόρενς της Αραβίας» του 1962 που όχι μόνο τον καθιέρωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα, αλλά του χάρισε και την υποψηφιότητα για το Όσκαρ του Α’ Ανδρικού Ρόλου. Άλλες αξιομνημόνευτες ερμηνείες του είναι στο «Λιοντάρι του Χειμώνα» το 1968, στο «My favourite Year» το 1982 και στον «Τελευταίο Αυτοκράτορα» το 1987.

You may also like