Έχουμε τη λύση για τη φθινοπωρινή ξηροδερμία

Το Φθινόπωρο είναι εδώ, και αυτό που έχουμε να περιμένουμε είναι χαμηλότερες θερμοκρασίες, μεγαλύτερες νύχτες και χαμηλότερες ημέρες. Η μείωση της υγρασίας και των ζεστών εποχιακών μυρωδιών είναι αναγκαία μετά από την πολύμηνη και παρατεταμένη έκθεσή μας στον ήλιο και τη ζέστη. Το Φθινόπωρο έρχεται με το δικό του μοναδικό σύνολο δερματικών ζητημάτων που καλούμαστε να λύσουμε. Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς, και μας συμβούλεψαν σχετικά με τα μεγαλύτερα φθινοπωρινά προβλήματα.

Εάν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας είναι λιπαρό το καλοκαίρι και ξηρό το φθινόπωρο, υπάρχει λόγος γι’αυτό. Όταν οι θερμοκρασίες αλλάζουν από ζεστό σε κρύο, υπάρχει μείωση της υγρασίας, η οποία και διαφοροποιείται ανάλογα με το κλίμα στο οποίο ζει ο καθένας. Αυτή η πτώση της υγρασίας σημαίνει ένα πράγμα: ξηρότερο δέρμα. Με τη μείωση της υγρασίας, θα πρέπει να αυξήσετε την ενυδάτωσή σας για να αποφύγετε το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Συμπεριλάβετε κάποιο έλαιο ή κάποιον ορό στη θεραπεία ενυδάτωσης, και για το βράδυ προτιμήστε κάποιο βούτυρο έναντι της κλασσικής ενυδατικής.

Σχεδόν κάθε μέρος του σώματός μας πρόκειται να γίνει πιο ξηρό αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και των χειλιών μας. Το γλείψιμο των χειλιών, μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση, αλλά αυτό το συναίσθημα δεν θα κρατήσει για πολύ και θα κάνει τη κατάστασή της ακόμα χειρότερη. Η καλύτερη λύση για να κρατήσετε τα χείλη σας απαλά και ενυδατωμένα είναι να εφαρμόζετε ξανά και ξανά κάποιο ενυδατικό προϊόν χειλιών.

Η πιτυρίδα είναι ένα ακόμα γνώρισμα του φθινοπώρου. Το τριχωτό της κεφαλής, ακριβώς όπως και η υπόλοιπη επιδερμίδα μας, αφυδατώνεται περισσότερο το φθινόπωρο. Αυτό εξηγεί το γεγονός πως η πιτυρίδα γίνεται εντονότερη στους περισσότερους ανθρώπους κατά τους χειμερινούς μήνες. Για να πάρετε τον έλεγχό της, στα χέρια σας, διαλέξτε ένα σαμπουάν με ψευδαργυρούχο. Το δραστικό συστατικό βοηθά στη μείωση των επιπέδων ζύμης στην επιφάνεια του δέρματος, η οποία με τη σειρά του μειώνει τη φλεγμονή και αντιμετωπίζει την απολέπιση.

You may also like