Αβγά τουρσί

Ένα ιδιαίτερο τουρσί που θα σας εντυπωσιάσει με τη μοναδική και βαθιά γεύση που αποκτούν τα αβγά μέσα στο συγκεκριμένο μείγμα. Σερβίρετέ τα κομμένα σε τέταρτα ή ροδέλες με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι και εξαιρετικό ελαιόλαδο, παρέα με μια νόστιμη γραβιέρα και φρέσκο ψωμί.
Περιττό να αναφέρω ότι θα ταιριάξει μοναδικά με ουζάκι ή τσίπουρο…

Χρόνος παρασκευής : 30-40 λεπτά
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο βάζο και μια κατσαρόλα.

[/check_list]

ΥΛΙΚΑ:
 10-12 αβγά ή όσα χωράνε στο βάζο σας
 ½ φλ. ελαιόλαδο
 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
 1-2 κλαράκια δεντρολίβανο
 1 κ.σ. αλάτι
 1 κ.σ. ζάχαρη
 2 δαφνόφυλλα
 ½ φλ. βαλσαμικό ξύδι
 1 ποτήρι του νερού ξύδι από λευκό κρασί
 1 ποτήρι νερό
 10 κόκκους πιπέρι
 1-2 καυτερές πιπερίτσες ξερές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράστε τα αβγά, καθαρίστε τα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Βάλτε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, αφήστε τα να έρθουν σε βρασμό και κατεβάστε από τη φωτιά μετά από 5-7 λεπτά.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 100 βαθμούς Κελσίου. Πλύντε καλά το βάζο με ζεστό νερό και βάλτε το σε μια σχάρα που θα έχετε στρώσει μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το να «ψηθεί» για 15 λεπτά. Μ αυτό τον τρόπο το αποστειρώνετε.
Τοποθετήστε τα αβγά στο βάζο και λούστε τα με το μείγμα. Από πάνω ρίξτε και το ελαιόλαδο. Αν δεν έχουν καλυφτεί συμπληρώστε με ξύδι. Βάλτε το βάζο στο ψυγείο και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like