Ανοιξιάτικη quiche λαχανικών με φέτα

ΥΛΙΚΑ:
*για την κρούστα
187 g αλεύρι για κάθε χρήση
188 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ. γλ.αποξηραμένο θυμάρι
1 φλ. βούτυρο.
½ κ. γλ. αλάτι
8-9 κ. γλ. παγωμένο νερό

*για τη γέμιση

μια μικρή κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
227 g τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
2 φλ. αγγλικά μπιζέλια
4 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι (245 g) γιαούρτι
1 φλιτζάνι (230 g) πλήρες γάλα
1 ½ κ. γλ. αλάτι
½ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

quiche-4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
*για την κρούστα
Ανακατέψτε αλεύρι, το θυμάρι, αλάτι και σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας έναν κόπτη ζύμης, κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια μέσα στο αλεύρι. Σταδιακά να προσθέτετε από μία κουταλιά νερό μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή . Θα πρέπει να εξακολουθούν να υπάρχουν κομμάτια από βούτυρο-όχι overmix! Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τυλίξτε τη με λαδόκολλα ή μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετήστε τη σε μία φόρμα για quiche και κόψτε ότι περισσεύει. Βάλτε το πάλι στο ψυγείο…
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βάλτε τα άψητα φασόλια, και ψήστε για 15 – 17 λεπτά. Αφαιρέστε τα φασόλια  και ξαναβάλτε το στο φούρνο. Συνεχίστε το ψήσιμο για 5 έως 7 λεπτά, έως ότου το κάτω μέρος του φλοιού δεν είναι πλέον γυαλιστερό. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.

quiche-3*η γέμιση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Αφήστε την κομμένη σε κύβους κολοκύθα σε ελαιόλαδο. Βάλτε τη σε ένα ταψί  και ψήστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί, αλλά να μην είναι  πολύ μαλακό. Αφαιρέστε από το φούρνο.
Τοποθετήστε την κολοκύθα, τη φέτα κομμένη σε κύβους, τα μπιζέλια  στην ζύμη που είναι έτοιμη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο , τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μίγμαμε τα αυγά  στην ζύμη. Ψήστε για περίπου 55 λεπτά, μέχρι το κέντρο της τάρτας να είναι μαλακό. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

 

 

You may also like