Αντικαθιστούμε τις τηγανητές πατάτες με τον πιο υγιεινό και νόστιμο τρόπο!

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, που δεν λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι, σε ένα πιάτο με λαχταριστές, χρυσαφένιες και τραγανές τηγανιτές πατάτες; Και για τους περισσότερους, θεωρείται το απόλυτο συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το κρέας, αλλά και το ψάρι κατά το γνωστό πιάτο fish and chips. Ο μόνος λόγος που μπορεί να μας κρατήσει πίσω, είναι φυσικά οι εξωφρενικές θερμίδες που περιέχει ένα τέτοιο πιάτο, και για την ακρίβεια 312 τα 100 γραμμάρια. Ναι ναι και όμως.

Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε μερικές εναλλακτικές οι οποίες όλως παραδόξως εκτός του ότι έχουν πολύ λιγότερη θερμιδική αξία, είναι κυριολεκτικά πεντανόστιμες.

Κόψτε τα καρότα σε sticks και απλώστε τα σε ένα ταψί. Ρίξτε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας όπως, πάπρικα, ρίγανη, δεντρολίβανο ή θυμάρι , και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, γυρίστε τα και ψήστε για άλλα 10. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και με τις μελιτζάνες, τα πράσινα φασολάκια, τα σπαράγγια, τα παντζάρια αλλά και τα κολοκύθια.

Δοκιμάστε το επίσης με την κολοκύθα: κόψτε την σε λεπτές λωρίδες και μόνο με λίγο λάδι και αλάτι βάλτε την να ψηθεί πάνω σε λαδόκολλα στο φούρνο.Δεν θα ξανα-αγοράσετε πατατάκια και θα αντικαταστήσετε μια και καλή τις τηγανητές πατάτες!

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Αποτελούν ένα πολύ ελαφρύτερο συνοδευτικό και λόγω του ότι δεν τηγανίζονται αλλά μαγειρεύονται στο φούρνο, δεν χάνουν τις βιταμίνες τους, ενώ είναι πολύ υγιεινότερα.

 

You may also like