Αποκωδικοποιούμε τα μυστικά του concealer

Μερικές φορές φαίνεται ότι το concealer είναι ευχή και κατάρα. Όταν γνωρίζετε πώς να εφαρμόσετε σωστά το concealer σας, μπορεί να κερδίσετε τη μάχη του μακιγιάζ. Αλλά μια λάθος κίνηση, και βγαίνετε από το σπίτι σαν ρακούν. Πράσινο και πορτοκαλί concealer και λίγο μωβ, και οι ερωτήσεις του τι ανακατεύουμε με τι συνεχίζονται.

Παρακάτω ακολουθεί οδηγός με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτόν τον υπερθησαυρό.

Έχουν υπάρξει ολόκληρα debates σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί το concealer πριν ή μετά το makeup, αλλά στην περίπτωση που υπάρχουν έντονοι μαύροι κύκλοι, σας προτείνω να το εφαρμόσετε στην αρχή του μακιγιάζ σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξομαλύνετε την περιοχή και δεν θα υπάρξουν χρωματικές εκπλήξεις στη συνέχεια.

Το πορτοκαλί (και σε κάποιες παλέτες ροζ) concealer έρχεται για να ουδετεροποιήσει τους μαύρους κύκλους αλλά και τυχόν σκούρα σημεία που υπάρχουν στο δέρμα σας.  Το πράσινο εξουδετερώνει τις κόκκινες ζώνες στο πρόσωπό σας, όπως είναι οι κηλίδες ή τα κόκκινα στίγματα και τα σπυράκια. Και όχι τα σπυράκια είναι αδύνατον να καλυφθούν με το μακιγιάζ. Μπορούν να αποχρωματιστούν, αλλά σχετικά με τον όγκο δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Συνεπώς, μην υπερφορτώνετε το σημείο, άδικα. Μην το εφαρμόσετε για κανέναν λόγο πάνω στους μαύρους κύκλους. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.

Το κίτρινο βοηθάει στο να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματος συνολικά, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε το στο πρόσωπό σας για να ισορροπήσετε χρωματικές ατέλειες. Το κίτρινο είναι το ασφαλέστερο χρώμα και λειτουργεί καλά στις γυναίκες που δεν θέλουν να καλύψουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Για την πιο ομοιόμορφη κατανομή του, εφαρμόστε το concealer στο κάτω μέρος του ματιού σας σε τέσσερις ή πέντε μικρές κουκίδες. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι του μακιγιάζ, ταμπονάρετε απαλά το concealer στο δέρμα. Η εφαρμογή σε κουκίδες θα σας βοηθήσει με την ομοιόμορφη κατανομή του σε όλη την περιοχή. Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα, ώστε να έχετε μετά τη δυνατότητα για έξτρα προϊόν. Έτσι, θα αποφύγετε το βαρύ αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι προετοιμάζετε τα μάτια σας πρώτα με ένα gel ή μια ενυδατική κρέμα, καθώς το ξηρό δέρμα κάτω από το concealer μπορεί να το κάνει να φαίνεται φορτωμένο.

You may also like