Αποτρίχωση με laser και μυστικά που δεν γνωρίζετε…

Παρά το γεγονός πως η αποτρίχωση με λέιζερ είναι γύρω μας εδώ και πολλά χρόνια, εξακολουθούν να υπάρχουν πράγματα που πολλοί δεν γνωρίζουν γύρω από αυτήν. Εάν νομίζετε λοιπόν, πως με μια επίσκεψη θα καταφέρετε να πετάξετε στα σκουπίδια τα ξυραφάκια σας, τις κρέμες αποτρίχωσης και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο έχετε στο σπίτι για την αφαίρεση της τριχοφυΐας, τότε γελιέστε και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Καταρχάς, να πούμε πως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Συνεπώς σταματήστε να συζητάτε ξανά και ξανά, με τις γύρω σας, πόσες επισκέψεις χρειάζονται για να απαλλαγείτε πλήρως από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Επισκεφτείτε τον δερματολόγο, οποίος και θα μπορέσει να σας πει την εξατομικευμένη διαδικασία που θα ακολουθήσει για την δική σας περίπτωση και τις δικές σας ανάγκες. Τις περισσότερες φορές, ναι, μια σειρά από έξι έως οκτώ θεραπείες συνιστάται για τα καλύτερα αποτελέσματα, με αναπληρωματικές συνεδρίες που προτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες. Στην περίπτωση της μασχάλης, έχουν υπάρξει, σε πολλές περιπτώσεις, θεαματικά αποτελέσματα, μιας και η συγκεκριμένη περιοχή καταπονείται πολύ από την συνεχές ξύρισμα, και ενώ οποιαδήποτε αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, δεν ενδείκνυται, η επιλογή του laser, είναι μια πολύ καλή λύση για να ξεμπερδέψετε μια και καλή.  Όπως λέει και η παροιμία, η ομορφιά θέλει θυσίες και εάν θεωρήσετε ότι η μέθοδος του laser είναι εντελώς ανώδυνη, θα σας πούμε, πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Απλώς, όλα είναι θέμα σύγκρισης. Όσες έχετε δοκιμάσει την μέθοδο της κλωστής ή του κεριού, και συνεχίζετε να είστε οπαδοί της, σίγουρα δεν θα νιώσετε κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη γνωρίζετε ως πόνο. Όσες πάλι, δεν είχατε χρησιμοποιήσει ποτέ κανενός είδους αποτρίχωση πλην του ξυραφιού, τότε ίσως να νιώσετε αρκετό πόνο.

Παρόλο που τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με το κάθε άτομο, αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως σταδιακά, θα δείτε τις τρίχες να αραιώνουν και να αδυνατίζουν. Μην βιαστείτε όμως να βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα, μιας και δεν μπορεί να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε τις τρίχες να μεγαλώνουν κανονικά και στη συνέχεια να πέφτουν απότομα, καθώς οι θύλακες πεθαίνουν αργά. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Για τις θεραπείες στο κάτω μέρος του σώματος, χρειάζεστε έξι έως οκτώ θεραπείες με έξι εβδομάδες ανάμεσα σε κάθε συνεδρία για να επιτρέψετε σε κάθε ωοθυλάκιο να στοχεύει στο σωστό στάδιο του κύκλου ανάπτυξής του, ενώ οι ίδιες οι συνεδρίες διαρκούν πέντε με 10 λεπτά. Να έχετε υπόψη σας, συνεπώς, πως οι θεραπείες θα διαρκέσουν περίπου οκτώ μήνες.

Λάβετε υπόψη ότι οποιαδήποτε άμεση έκθεση στον ήλιο που εμφανίζεται στην περιοχή που θεραπεύεται θα σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε δύο εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι το λέιζερ δεν προκαλεί περαιτέρω βλάβες. Γι’αυτό και δεν γίνονται θεραπείες αφαίρεσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, και αφού βεβαιωθεί ο γιατρός ότι το δέρμα δεν είναι πια μαυρισμένο.

Μην διστάσετε να συζητήσετε με τον γιατρό σας, όλες τις απορίες σας αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει. Ξεκινήστε με ένα πρόγραμμα, που αφορά μια μικρή έκταση του σώματός σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην διαδικασία. Και στην συνέχεια, προχωρήστε και στις επόμενες. Έτσι θα είστε σίγουρες, και πιο εξοικειωμένες.

You may also like