Ας κατανοήσουμε την κυτταρίτιδα, από την Εύη Τσανάκα‏

diatrofi_kytaritida_eksafanisi_386_108855Λίγο που έχουμε μπει στην Άνοιξη (τουλάχιστον ημερολογιακά), λίγο που οι ανασφάλειές μας, σχετικά με το σώμα μας, φουντώνουν την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, θα αναλύσουμε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Αυτό το τόσο αντιαισθητικό μας ελάττωμα, από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε επί ματαίω.

Πόσο εύκολο όμως είναι τελικώς να φύγει από πάνω μας αυτή η όψη φλοιού πορτοκαλιού; Η απάντηση είναι, καθόλου μα καθόλου εύκολο.

Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια στρατηγική εναντίον της, την οποία στην περίπτωση που καταφέρουμε και την υποστηρίξουμε μέχρι τέλους, πέραν του ότι θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, θα μπορέσουμε και να βελτιώσουμε κατά πολύ την εμφάνιση του δέρματός μας.

Ο ορισμός της κυτταρίτιδας είναι η διήθηση (στράγγισμα, φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες, οι οποίες έχουν την τάση να σκληραίνουν, δηλαδή η κυτταρίτιδα είναι σωροί λίπους και νερού σταθεροποιημένοι με υποδόριο ιστό.
Σε γενικές γραμμές, κάποια από τα βασικότερα αίτια της εμφάνισής της μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και λιπαρών τροφών, η έλλειψη φυσικής άσκησης, αλλά και χρόνιες παθήσεις όπως ο θυρεοειδής και οι πολυκιστικές ωοθήκες.
Διακρίνεται σε οξεία και βαθιά. Τα συμπτώματα της οξείας είναι ο πόνος, οι συσπάσεις των μυών και οι αναταραχές του λεμφικού υγρού, το οποίο συσσωρεύεται στο συνδετικό ιστό και δημιουργεί πρήξιμο και διήθηση. Η θεραπεία είναι απαραίτητο να γίνει το συντομότερο και πολλές φορές με τη βοήθεια γιατρού. Η βαθιά κυτταρίτιδα είναι μια αντίδραση άμυνας του συνδετικού ιστού, ο οποίος υπάρχει σε όλες τις περιοχές και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί με πονοκέφαλο.

κυτταρίτιδαΟ κοινός άξονα όμως, όπως και να έχει, παραμένει ο ίδιος. Η κυτταρίτιδα είναι αντιαισθητική και η συνταγή της εξάλειψής της είναι η γυμναστική και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Και επειδή, τα πρώτα θαλάσσια μπάνια είναι προ των πυλών, συνδυάστε και τα δύο, για καλύτερα αποτελέσματα.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα: εδώ

You may also like