Αστακομακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
-3 αστακοί (κατά προτίμηση φρέσκοι και θηλυκοί)
-2 πακέτα των 500γρ. λινγκουίνι
-1 φλιτζάνι λάδι
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-5-6 μεγάλες ντομάτες. (περασμένες στον τρίφτη ή κομμένες σε κυβάκια)
-1 πρέζα ζάχαρη
-2 χάρτινα τριγωνάκια πελτέ ντομάτας
-1/3 φλιτζανιού βασιλικό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζετε τον αστακό. Κρατήστε τον ζωμό..Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει. Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό που έβραζε ο αστακός αφού το έχετε περάσει από ένα σουρωτήρι και το έχετε αλατίσει, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν. Την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια μπορείτε να “σπάσετε” τους αστακούς και να τους καθαρίσετε. Το περιεχόμενό τους βάλτε το μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
Στράγγιξε τα μακαρόνια και σερβίρετέ τα σε πιατέλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας και με τον αστακο. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα πασπαλισμένη με τον βασιλικό.

από την Ευγενία Μαντά

You may also like