Αυτές οι τρεις διατάσεις μας ξυπνούν 100%

Και μάλιστα μας χαρίζουν κι ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

               Δε χρειάζεται να γυμνάζεται κανείς εντατικά σε καθημερινή βάση για να κατανοήσει την ανάγκη των διατάσεων. Ένας μικροτραυματισμός μπορεί να προκύψει ακόμη και σκύβοντας να μαζέψουμε ένα πεσμένο στυλό ενώ καθόμαστε στο γραφείο κι αρκεί για να μας ταλαιπωρήσει. Αυτές οι τρεις ασκήσεις διατάσεων προτείνονται (κυριολεκτικά) αμέσως μετά την “καλημέρα”, είναι απλούστατες και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα λάστιχο αντίστασης – το οποίο και ιδιαίτερα προσιτή τιμή έχει και υα φανεί και χρήσιμο σε βάθος χρόνου για την indoors προπόνησή μας!

  • Καθισμένοι ευθυτενείς και με τα πόδια σταυρωμένα βάζουμε το δεξί μας χέρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας και το “σπρώχνουμε” απαλά προς τα μπρος κινώντας το όπως όταν γνέφουμε καταφατικά κι επιστρέφουμε κάνοντας άλλη μία επανάληψη. Έπειτα, φέρνουμε έτσι το χέρι μας ώστε η παλάμη να ακουμπάει απαλά πίσω το αριστερό μας αυτί και “τραβάμε” το κεφάλι μας προς το δεξί ώμο για δύο επαναλήψεις. Στο τέλος αυτής τη άσκησης, κρατάμε το πηγούνι μας με το αριστερό αντίχειρα και το δείκτη (όπως θα χειρονομούσαμε όντες σκεπτικοί) και στρέφουμε το κεφάλι προς τα δεξιά σα να γνέφουμε αρνητικά επίσης για δύο επαναλήψεις.       
  • Ξαπλωμένοι ανάσκελα, λυγίζουμε το ένα γόνατο και πατάμε σταθερά το πέλμα. Τυλίγουμε ένα λάστιχο αντίστασης γύρω από το άλλο μας πέλμα κρατώντας το πόδι σε ευθεία κι έπειτα τεντώνουμε το πόδι προς την αντίθετη πλευρά δημιουργώντας μία έκταση ανάμεσα στα πόδια και νιώθουμε το γοφό να τεντώνεται κι αυτός με τη σειρά του, κι επιστρέφουμε στο κέντρο, ελέγχοντας με το λάστιχο το πόδι να απέχει ελάχιστα από το έδαφος κι επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά προτού αλλάξουμε πόδι γι’ άλλες δύο επαναλήψεις.
  • Παραμένουμε ξαπλωμένοι σε ύπτια θέση με τα πόδια ενωμένα. Τυλίγουμε το λάστιχο αντίσταση γύρω από το ένα πέλμα και τραβάμε το πόδι με το λάστιχο φέρνοντάς το προς την αντίθετη πλευρά, νιώθοντας το τέντωμα στο γοφό και το γλουτό. Ελέγχοντας το πόδι με το λάστιχο χαμηλώνουμε το πόδι επιστρέφοντάς το στο έδαφος, περιμένουμε για τριάντα δευτερόλεπτα πριν τη δεύτερη επανάληψη και μετά από αυτή αλλάζουμε πόδι.

Οι παραπάνω ασκήσεις σε λίγα μόλις λεπτά δραστηριοποιούν αυχένα, ώμους, μηριαίους, γοφούς και γλουτιαίους, προετοιμάζοντας το σώμα για τη μέρα που ξεκινάει. Ας μην υποκύψουμε στον πειρασμός της αναβολής στο ξυπνητήρι, λοιπόν!

You may also like