Αυτός ο διατροφικός θησαυρός υπόσχεται λαμπερό δέρμα

Το να έχουμε λαμπερό δέρμα, υγιή δόντια και νύχια, και ανθεκτικά γυαλιστερά μαλλιά ακούγεται καταπληκτικό, έτσι δεν είναι; Και όμως, μπορεί να είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε. Υπάρχει ένα φυσικό συστατικό, το πυρίτιο, το οποίο στη σωστή ποσότητα μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα μας. Είναι ένα βασικό συστατικό που βοηθάει τον συνδετικό ιστό, όπως τους μύες, τους τένοντες, τα μαλλιά, τα νύχια και τα οστά, να παραμένουν υγιείς και ισχυροί, μιας και αυτό το μαγικό συστατικό, θα σας κάνει να δείχνετε καλά εξωτερικά και να αισθάνεστε ακόμα καλύτερα εσωτερικά.

Πού λοιπόν βρίσκουμε αυτό το θαύμα που λέγεται πυρίτιο; Αποδεικνύεται ότι το διοξείδιο του πυριτίου βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα που ήδη γνωρίζουμε και αγαπάμε, κάνοντας την όλη διαδικασία ακόμα ευκολότερη. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο παντοπωλείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει τα παρακάτω τρόφιμα στη λίστα αγορών σας και αποκομίστε τα οφέλη μιας ευεργετικής νέας διατροφής.

#1 Οι φράουλες, το μάνγκο, τα μήλα και τα πορτοκάλια περιέχουν όλα διοξείδιο του πυριτίου. Έχετε αυτό κατά νου όταν επιθυμείτε ένα γρήγορο σνακ, κάνοντας ένα αναζωογονητικό smoothie ή προσθέτοντας φρούτα στο πρωινό σας, μαζί με τα δημητριακά. Το μέλι, είναι επίσης πλούσιο σε πυρίτιο και πηγή ενέργειας.

#2 Τι κοινό έχουν το αγγούρι, το σέλινο, τα σπαράγγια, τα πράσινα φασόλια, το ακατέργαστο λάχανο, τα καρότα, τα πράσα και η κολοκύθα; Είναι όλα πλούσια σε πυρίτιο. Μην ξεχάσετε λοιπόν να τα συμπεριλάβετε, όταν κάνετε την επόμενη σαλάτα σας, το δείπνο ή την σούπα λαχανικών σας.

#3 Είστε λάτρεις των ξηρών καρπών; Το πυρίτιο βρίσκεται στα αμύγδαλα, τα οποία και αποτελούν ένα εξαιρετικά υγιεινό σνακ μεταξύ των γευμάτων. Και η βρώμη όμως, περιέχει υψηλό επίπεδο πυριτίου.

You may also like