Αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να προσθέσετε στο skincare σας

Το ξηρό δέρμα μπορεί να καταλήξει ό,τι χειρότερο. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά άβολο στην αίσθηση, αλλά μπορεί επίσης να αποδειχθεί δύσκολο στην αντιμετώπισή του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε λίγη ή και καθόλου βελτίωση στην υφή του δέρματός σας, ανεξάρτητα από την ποσότητα κρέμας που εφαρμόζετε.

Έχουμε ένα μυστικό για εσάς, μιας και ίσως δεν γνωρίζετε το πιο απίστευτα ενυδατικό συστατικό περιποίησης του δέρματος. Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, τότε θα πρέπει να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας, τα κεραμίδια (aka ceramides). Τι ακριβώς είναι όμως τα κεραμίδια;

Τα κεραμίδια είναι μια οικογένεια από κερωμένα λιπίδια που δεσμεύουν τα κύτταρα και αποτελούν το επιφανειακό στρώμα του δέρματος που ονομάζεται κεράτινη στιβάδα. Για να το θέσουμε απλούστερα, τα κεραμίδια είναι μακριές αλυσίδες λιπιδίων του δέρματος που αποτελούν μέρος των εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος. Ως εκ τούτου, τα κεραμίδια είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν στη διατήρηση και την ενίσχυση του φραγμού υγρασίας του δέρματος. Το φράγμα υγρασίας του δέρματός μας, λειτουργεί ως κάλυμμα ασφαλείας για το δέρμα μας, ώστε να το προστατεύει από πιθανούς επιτιθέμενους και μολυσματικούς παράγοντες διατηρώντας το ταυτόχρονα ενυδατωμένο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εννέα μοναδικά και ταυτοποιημένα κεραμίδια. Το καθένα από αυτά χρησιμεύει για τη σύνδεση, την ωρίμανση και την ενυδάτωση του δέρματος ενώ ενεργεί ως φυσικό προστατευτικό φράγμα που προστατεύει το δέρμα από ξένα σωματίδια, περιβαλλοντικούς ρύπους, βακτήρια και αφυδάτωση. Εάν τα επίπεδα κεραμιδίου εξαντληθούν ή εάν διαταραχθεί το φράγμα υγρασίας του δέρματος, το δέρμα μας μπορεί θα εμφανίσει προβλήματα. Όταν συμβεί αυτό, το δέρμα μπορεί να δυσκολευτεί να καταπολεμήσει τα ξεμπλοκάρισμα, την ξηρότητα και ακόμη και την εμφάνιση των ρυτίδων. 

1. Ο ορός δρα ως υγρή προστατευτική ασπίδα που ενισχύει και προστατεύει την υδρολιπιδική ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας από τη χρόνια απώλεια νερού με τη δύναμη των κεραμιδίων.

2. Ελαφριά, λεπτόρρευστη κρέμα που ενυδατώνει εντατικά και ηρεμεί την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και φωτεινή. Το σύμπλοκο Neurocal που βρίσκεται στην καρδιά της και βασίζεται σε φυσικά φυτικά εκχυλίσματα) καταπολεμά τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβαλλοντικού και συναισθηματικού στρες στην επιδερμίδα. Τα ceramides μέσα σε μικροσφαιρίδια και η Γλυκερίνη παρέχουν στην επιδερμίδα εντατική ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας.

 3. Λεπτό, μη λιπαρό gel με μαλακτικά ceramides και θρεπτικά εκχυλίσματα βοτάνων. Ενυδατώνει απαλά την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Για καλύτερα αποτελέσματα, διατηρήστε το στο ψυγείο για την αντιμετώπιση των πρησμένων και κουρασμένων ματιών.

4. H CeraVe Moisturising Cream ενυδατώνει και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού στο πρόσωπο και στο σώμα. Με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, η CeraVe Moisturising Cream, έχει δημιουργηθεί μαζί με δερματολόγους, ενυδατώνει αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.

5. Αντιγηραντική δράση για την πολύ ευαίσθητη και απαιτητική περιοχή των ματιών. Οι ρυτίδες μειώνονται ορατά. Τα μάτια σας λάμπουν και δείχνουν νεότερα.

You may also like