Αυτό το καλοκαίρι πες “ΑΝΤΙΟ” στους τοξικούς ανθρώπους

Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε φορά που μιλάς με ένα συγκεκριμένο συγγενή, γνωστό ακόμα και με φίλο σου, η διάθεση σου πάντα χαλάει; Θες ο τρόπος που σου απευθύνεται, θες η γενική συμπεριφορά του και το ύφος του, μάλλον πρόκειται για ένα τοξικό άνθρωπο που πρέπει να βγάλεις άμεσα από τη ζωή σου. Να θυμάσαι ότι επειδή πολλές φορές οι σχέσεις με τοξικούς ανθρώπους είναι στενές, αρχικά στο μυαλό σου θα σου φανεί δύσκολα να αποκοπείς. Όταν γίνει όμως αυτό, θα νιώσεις μια μοναδική ελευθερία που ούτε στα όνειρα σου φανταζόσουν.

5 βήματα για να πεις μια και καλή αντίο στους τοξικούς ανθρώπους

  • Συνειδητοποίησε ποιοι είναι οι τοξικοί άνθρωποι στη ζωή σου

Πολλές φορές είναι σαν να έχουμε κλειστά τα μάτια και δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια, γιατί απλά δεν μας βολεύει. Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνεις, είναι να ανοίξεις τα μάτια σου και με καθαρό μυαλό να δεις ποιοι είναι εκείνοι που σου κάνουν κακό, ειδικότερα στην ψυχολογία σου. Μην εκπλαγείς στο τέλος αν κοντινοί σου άνθρωποι, αποδειχτούν τοξικοί. Ξεπέρασε το σοκ και στη συνέχεια προχώρα!

  • Ανοίξου και μοιράσου τα συναισθήματα σου

  Όταν νιώσεις έτοιμη και σίγουρη για τον εαυτό σου, προσπάθησε να μιλήσεις με τους τοξικούς ανθρώπους της ζωής σου. Μοιράσου τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου και προσπάθησε να επικοινωνήσεις με ένα τρόπο διαφορετικό, που στο τέλος που ξέρεις μπορεί να αποδειχτεί και ανακουφιστικός. Φυσικά και η άλλη πλευρά πρέπει να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Αν πάλι βρεις τοίχο, μην το σκέφτεσαι, προχώρα!

  • Βάλε όρια

Όταν οι άνθρωποι ξεπερνούν τα προσωπικά σου όρια και το κάνουν επηρεάζοντας την ψυχολογία σου και στο τέλος της μέρας εσύ νιώθεις χάλια, τότε κάτι κάνεις και εσύ λάθος. Θέσε τα όρια σου, βγες μπροστά και δείξε δυναμισμό και αυτοπεποίθηση και το σημαντικότερο μην κάνεις πίσω. Όταν ο τοξικός άνθρωπος βρει χώρο και δει καθαρά τις αδυναμίες σου, τότε έχει κερδίσει. Αντίστρεψε τα πράγματα και θα δεις μεγάλη διαφορά!

  • Μην περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν

Δίνεις τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος δεν έχεις καταλάβεις πως τα χρόνια πέρασαν και πόσο πολύ σε επηρέασαν οι τοξικοί άνθρωποι που καθημερινά σε δηλητηρίαζαν με τα λόγια και την συμπεριφορά τους. Μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν, γι’ αυτό πάρε αποφάσεις γρήγορα και απομάκρυνε όποιον σε στεναχωρεί και σε ρίχνει ψυχολογικά με το παραμικρό.

  • Κάνε focus στις υγιείς σχέσεις της ζωής σου

Όταν υπάρχουν τοξικές σχέσεις, τις περισσότερες φορές υπερτερούν από τις υγιείς. Μεγάλο λάθος που άμεσα πρέπει να αλλάξεις και διορθώσεις αν θες να δεις τη ζωή σου να αλλάζει γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο. Κάνε λοιπόν focusστους ανθρώπους που σε αγαπούν και σε κάνουν να νιώθεις καλά και άσε τους τοξικούς ανθρώπους να ζουν στη μιζέρια τους. Τόσο απλό!

Photo credits: Instagram @micarganaraz

You may also like