Βάλτε λάδι… στα μαλλιά σας!

9443e08fcd498f673448e594fec2fcf3Το ξέρετε ότι τα καθαρά και υγιή μαλλιά είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτά ένας άνδρας σε μία γυναίκα και το αντίθετο; Κι όμως, αν θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση στο πρώτο ραντεβού, αλλά και στο interview για δουλειά, είναι απαραίτητο να έχετε πλυθεί και λουστεί!
Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες και πιο οικονομικές συμβουλές, ώστε να αποκτήσετε λαμπερά και υγιή μαλλιά. Το μυστικό; Το λάδι…..

*Πριν το λούσιμο, τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα,  κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια απλώστε το λάδι μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική η θεραπεία, βάλτε ένα σκουφάκι ή μια ζεστή πετσέτα…

*Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε δαφνέλαιο, που περιέχει λιπαρά οξέα και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, το οποίο επίσης ενδείκνυται για την τόνωση των μαλλιών, επειδή προστατεύει και ενισχύει (και) τη δομή της τρίχας.

*Έχετε σκεφτεί  να κάνετε μασάζ με αμυγδαλέλαιο ή λάδι αβοκάντο. Αν όμως τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, υπάρχει περίπτωση τα λάδια (και ειδικά το δαφνέλαιο) να βαρύνουν την τρίχα και να εντείνουν τη λιπαρότητα. Γι’ αυτό, φροντίστε να τα λούζετε προσεκτικά.

Το μυστικό για να απαλλαγείτε πιο εύκολα από το λάδι μετά τη θεραπεία είναι να μη βρέξετε τα μαλλιά πριν βάλετε το σαμπουάν. Ρίξτε όσο σαμπουάν χρειάζεστε στην παλάμη σας, αναμείξτε το με λίγο ζεστό νερό και μετά απλώστε το στα λαδωμένα μαλλιά. Η χρήση λαδιού πριν το λούσιμο θα σας «απαλλάξει» και από τη μαλακτική κρέμα.

 

f125bd952c23454fc282730871f90948 1Φυσικές μάσκες και τονωτικές λοσιόν

• Ανακατέψτε ένα κεσέ γιαούρτι με έναν κρόκο αυγού και κάντε μασάζ στο κεφάλι σας. Αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

• Φτιάξτε ένα διάλυμα που θα αποτελείται από 1 φλιτζάνι του ελληνικού μέλι (το οποίο θα έχετε πρώτα ζεστάνει για να ρευστοποιηθεί) και 4 κούπες ζεστό νερό. Απλώστε τη λοσιόν στα μαλλιά μετά το λούσιμο και αφήστε τη να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

• Φτιάξτε 100 γρ. αφέψημα από χαμομήλι (γνωστό για τις μαλακτικές του ιδιότητες) και ανακατέψτε το με 200 γρ. άχρωμη χένα σε μορφή σκόνης, 4 κουταλιές ελαιόλαδο (αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, μειώστε τις σε δύο) και 1 κρόκο αυγού. Απλώστε την παχύρρευστη μάσκα στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο και αφήστε τη να δράσει για περίπου μισή ώρα.

You may also like