Βιβλία για Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

και αξίζει να έχετε στο σπίτι σας και να διαβάσουν τα παιδιά σας… προς γνώση κι έμπνευση!

1.ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ

Το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης.

Και τα 3 βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

2. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ 2

Η συνέχεια του ευπώλητου, σύμφωνα με τις λίστες των New York Times, βιβλίου που ενέπνευσε κορίτσια σε όλο τον κόσμο να κάνουν μεγαλύτερα όνειρα, να βάζουν υψηλότερους στόχους και να αγωνίζονται σκληρότερα. Το Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2 είναι μια εξ ολοκλήρου νέα συλλογή με εκατό ιστορίες της καληνύχτας που τιμούν εξαιρετικές γυναίκες, από τη Νεφερτίτη μέχρι την Μπιγιονσέ και από τη Ρόζαλιντ Φράνκλιν μέχρι την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Βασίλισσες και ακτιβίστριες, μπαλαρίνες και δικηγόροι, πειρατίνες και προγραμματίστριες, αστροναύτισσες και εφευρέτριες – μια καταπληκτική καταγραφή και μια υπενθύμιση πως είναι τελικό εφικτό να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι που θέτει ο καθένας.

«Αυτό το καταπληκτικό βιβλίο δείχνει στα κορίτσια ότι μπορούν να γίνουν ό,τι θέλουν».

Μελίντα Γκέιτς
3.ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ 3 – 100 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο τρίτος τόμος της της ευπώλητης, σύμφωνα με τις λίστες των New York Times, σειράς για παιδιά. Το Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες: 100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο περιλαμβάνει εκατό βιογραφίες γυναικών που άφησαν την πατρίδα τους για διάφορους λόγους: κάποιες για να βρουν νέες ευκαιρίες και κάποιες άλλες από ανάγκη. Οι αναγνώστες θα μάθουν για τη Μαντλίν Ολμπράιτ, την Άσμα Καν, την Κάρμεν Μιράντα, τη Ριάνα και πολλές άλλες. Από σεφ και χειρουργούς μέχρι μουσικούς και πολιτικούς, αλλά και πρωταθλήτριες στο τζούντο και το σκάκι, αυτές οι εκπληκτικές γυναίκες θα εμπνεύσουν τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να ακολουθούν τα όνειρά τους, όπου κι αν οδηγούν.

4. 20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

20 κορίτσια με μεγάλα όνειρα, εκπληκτικά ταλέντα και απίστευτη δύναμη που έγιναν σπουδαίες γυναίκες!

Ποιο ήταν το μυστικό αυτών των κοριτσιών;
Έμαθαν να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να ακολουθούν το πάθος που είχαν κρυμμένο στην καρδιά τους.
Έπειτα, επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν.
Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε να διαβάσετε τις ιστορίες τους προσεκτικά και να αναλογιστείτε τα σπουδαία κατορθώματα στη ζωή τους.

Στην πραγματικότητα, η δύναμη χτίζεται πάνω στις αποτυχίες και όχι πάνω στις επιτυχίες σου.

Κοκό Σανέλ

Οι φόβοι είναι χάρτινοι τίγρεις και δυσκολεύουν κάθε αρχή. Εσύ όμως θα πρέπει να επιμείνεις.

Αμέλια Έρχαρτ

Το σπουδαίο αυτό βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

5. 20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο

20 μεγαλοφυΐες που διαμόρφωσαν την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία και τις τέχνες από την αρχαία εποχή έως σήμερα!

Ποιο ήταν το μυστικό τους;
Δεν έπαψαν στιγμή να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.
Προσπαθούσαν με όλες τις δυνάμεις τους όχι μόνο να επιτύχουν, αλλά και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.
Επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν.
Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε να διαβάσετε τις ιστορίες τους και να γνωρίσετε τα σπουδαία επιτεύγματά τους.

Φυσικά στο συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνονται και άνδρες, αλλά αξίζει με το παραπάνω να γνωρίσετε αυτά τα σπουδαία μυαλά, ανεξαρτήτως φύλου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

6. Γυναίκες, 40 αγωνίστριες για την ισότητα

Ανακαλύψτε το πορτρέτο 40 γυναικών που αγωνίστηκαν για να ακουστούν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να κατακτήσουν την ισότητα.

Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε γυναίκες που αγωνίστηκαν κατά της βίας, της στέρησης της ελευθερίας και βοήθησαν ώστε να ακουστεί η φωνή των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Έκαναν τόσο πολλά για όλους, γυναίκες και άνδρες, ενώ οι πράξεις τους είχαν πάντα την ίδια κατεύθυνση, προς την εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Ποια θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο;

Γιατί αξίζει να παλεύουμε για τα όνειρά μας!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

You may also like