Γευστικά κι ωφέλιμα… αντιοξειδωτικά! (ΜΕΡΟΣ Β’)

Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε για τα αντιοξειδωτικά, το ρόλο τους στην υγεία μας, καθώς επίσης και από ποιες τροφές μπορούμε να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας. Και καθώς είμαι κορίτσι που τηρεί τις υποσχέσεις του, σήμερα μαθαίνουμε τέσσερις ακόμη τροφές που μας κάνουν καλό!

01 Καρύδια. Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και μαγγανίου, τα καρύδια περιέχουν ακόρεστα λιπαρά τα οποία ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία. Ειδικά τα καρύδια, όμως, περιέχουν άλφα-λινολικό οξύ, έναν τύπο λιπαρών Ω3 που ως επί το πλείστον περιέχεται στα φυτά και που συνεισφέρει στην ομαλή εγκεφαλική λειτουργία.

02 Καρδιά αγκινάρας. Η περιεκτικότητα της αγκινάρας σε μαγνήσιο συνεισφέρει στην ανάπλαση των  κυττάρων και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και του συκωτιού.

03 Μαύρη σοκολάτα. Αν χρειαζόμασταν λόγο για να τρώμε λίγη σοκολάτα παραπάνω, η επιστήμη μας τον προσφέρει! Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες που εξισορροπούν την αρτηριακή πίεση και μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη. Για να επωφεληθούμε, όμως,  αποφεύγουμε τα προϊόντα που περιέχουν γάλα και ζάχαρη.

04 Κεράσια. Το έντονο κόκκινο χρώμα των κερασιών οφείλεται, όπως γίνεται και με τα βατόμουρα, στις ανθοκυανίνες που αυτά περιέχουν κι οι οποίες περιορίζουν τις φλεγμονές και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Τα δε βύσσινα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα γλυκά τους “ξαδέρφια” και περιέχουν και μελατονίνη που βοηθά στην καλή ποιότητα του ύπνου.

Αντί, λοιπόν, να στραφούμε στην εύκολη λύση των συμπληρωμάτων , τι πιο εύκολο από το να κάνουμε κομμάτι της ζωής μας αυτές τις τροφές!

 

You may also like