Γιατί η Σλοβενία είναι ο επίγειος παράδεισος (μόνο για τους άνδρες)

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα! Δεν εννοούμε αυτό που καταλάβατε! Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρες της Ευρώπης, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες στη Σλοβενία ζουν σαν… πασάδες! Τι εννοούμε;

Οι Σλοβένοι αποδεικνύεται ότι έχουν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιήσουν για τον εαυτό τους.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε είχε θέμα τον έλεγχο της ποιότητας ζωής, και τα συμπεράσματα ήταν αρκετά θετικά για τους άνδρες της Σλοβενίας.

Οι πολίτες στη Σλοβενία έχουν κατά μέσο όρο 24 ώρες ελεύθερο χρόνο την εβδομάδα. Οι άνδρες έχουν 27 ώρες ανάπαυσης, ενώ για τις γυναίκες ο αντίστοιχος χρόνος που τους απομένει για να αναπαυθούν είναι 21 ώρες. Αυτό συνεπάγεται και την καλύτερη ψυχολογία των ανδρών τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας τους.

Στους άνδρες δε, που έχουν ξεπεράσει το 66ο έτος της ηλικίας τους οι ελεύθερες ώρες αυξάνονται στις 35 εβδομαδιαίως. Αντίθετα, οι νεαροί Σλοβένοι έχουν 28 ώρες ελεύθερο χρόνο την εβδομάδα. Το ηλικιακό στάδιο μεταξύ 36- 45 ετών είναι αυτό που απασχολείται περισσότερο και έχει ελεύθερο χρόνο 18 ώρες την εβδομάδα.
Για τις δουλειές του σπιτιού, τη φροντίδα των παιδιών και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις κατά μέσο όρο απαιτούνται 17 ώρες την εβδομάδα. Οι άνδρες αφιερώνουν 11 ώρες σε αυτού του είδους τις υποχρεώσεις τους και οι γυναίκες 24 ώρες. Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι όσοι Σλοβένοι εργάζονται, αφιερώνουν τουλάχιστον 4 ώρες την εβδομάδα στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνδρες και οι γυναίκες στη Σλοβενία αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο για τον ύπνο, την προσωπική υγιεινή και το φαγητό.

Αξιοσημείωτο είναι και ότι οι Σλοβένοι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με τον αθλητισμό, τα χόμπι τους και την τηλεόραση σε σχέση με τις γυναίκες τους.

Αντίθετα, όσον αφορά στις κοινωνικές δραστηριότητες και την καθημερινή ενημέρωση τα δύο φύλα βρίσκουν το σημείο ισορροπίας τους.

Πηγή: iatropedia.gr

You may also like