Γιατί πρέπει να βάλεις τη φρέσκια λεμονάδα στην καθημερινότητα σου;

Πέντε λόγοι για να την απολαμβάνουμε καθημερινά… Πέρα από το γεγονός ότι είναι γευστική, είναι δροσιστική και μπορείς άνετα να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Ο λόγος γίνεται για την φρέσκια λεμονάδα, η οποία όχι μόνο θα σε ξεδιψάσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά θα σου χαρίσει αρκετά οφέλη στον οργανισμό σου. 2 σε 1 δηλαδή και πάμε να αγοράσουμε λεμόνια!

Ανακουφίζει τον πονόλαιμο

Το ζεστό νερό αναμεμειγμένο με μέλι και λεμόνι είναι σίγουρα μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για τον πονόλαιμο. Η λεμονάδα μπορεί να προσφέρει καταπραϋντικά οφέλη για τον πόνο στο λαιμό ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Η βιταμίνη Cλειτουργεί καταλυτικά και βοηθάει με τρόπο γευστικό να νιώσετε καλύτερα και πιο υγιείς.

Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά

Ο χυμός του λεμονιού φαίνεται να βοηθά στην πρόληψη των πετρών στα νεφρά αυξάνοντας τα επίπεδα των κιτρικών ούρων. Το κιτρικό συνδέεται με το ασβέστιο, το οποίο βοηθά στην αποφυγή του σχηματισμού πετρών στα νεφρά.

Βοηθά στην πέψη

Η φλούδα και ο πολτός των λεμονιών περιέχουν μια διαλυτή ίνα που ονομάζεται πηκτίνη. Η πηκτίνη προωθεί την παραγωγή πεπτικών ενζύμων στο ήπαρ, βοηθώντας στην εξάλειψη των απορριμμάτων από το σώμα σας. Τα πλούσια σε φυτικές ίνες φρούτα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προώθηση της κανονικότητας, μειώνοντας τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας.

unsplash.com/@brunette23

Προωθεί την απώλεια βάρους

Η πηκτίνη στα λεμόνια και ο χυμός τους, σας βοηθούν να αισθάνεσαι γεμάτοι και πλήρεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αύξηση της πρόσληψης ινών, ειδικά από πηγές χαμηλής πυκνότητας όπως τα φρούτα, μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο σωματικό βάρος και λίπος.

Κάνει το δέρμα πιο καθαρό και φωτεινό

Τα λεμόνια έχουν φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες και άλφα υδροξυλικά οξέα. Μπορούν να φωτίσουν, να κάνουν το δέρμα πιο λαμπερό αλλά και να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ενοχλητικών ανωμαλιών της επιδερμίδας.

Featured image: unsplash.com/@brunette23

You may also like