Γιατί πρέπει να δίνουμε σημασία στα Αφρόλουτρα;

  Βασικές καθημερινές ανάγκες για το καλοκαίρι είναι το αφρόλουτρο, η κολόνια μας, η πούδρα και φυσικά δεν ξεχνάμε την αντηλιακή μας. Εστιάζουμε σε ευχάριστες μυρωδιές, οι οποίες μας δημιουργούν ευεξία και φρεσκάδα. Η ζεστή ατμόσφαιρα εντείνει στην οξύτητα των αρωμάτων και ενεργοποιεί τις αισθήσεις. Έτσι λοιπόν, ξεκινάμε ή σφραγίζουμε την ημέρα μας με ιεροτελεστίες που διαρκούν. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά, εκτός από το να διαλέξουμε τους συνδυασμούς αρωμάτων που μας ταιριάζουν. Το αφρόλουτρο είναι μέρος της καθημερινότητάς μας καιθέλουμε απ’ αυτό να τα συνδυάζει όλα -ενυδάτωση, απαλή υφή και υπέροχη μυρωδιά. Αυτό που σίγουρα μας κερδίζει πρωταρχικά είναι το άρωμα του. Ασχέτως, λοιπόν, με το αν περνάτε πέντε λεπτά ή μια ώρα στο ντους, δείτε τα καλύτερα αφρόλουτρα και shower gels που πρέπει να δοκιμάσετε και απολαύστε την κάθε στιγμή!

Διαφορετικές ανάγκες και επιλογές…

Ενυδάτωση

 Αν έχετε ανάγκη το δέρμα σας από ενυδάτωση καλό θα ήταν το αφρόλουτρο σας να περιέχει συστατικά, όπως shea butter, γλυκερίνη, μέλι και έλαιο καρύδας. Το αναζωογονητικό αφρόλουτρο Spa of the World Blissful Ritual του Body Shop για το μπάνιο και το ντους δεν περιέχει σαπούνι. Διαθέτει σύσταση oil-in-gel, εμπλουτισμένη με έλαιο monoi, χαρίζοντας λαμπερή επιδερμίδα. Η μεταξένια υφή και το εξωτικό, λουλουδάτο άρωμά του, θα σας χαρίσουν στιγμές αναζωογόνησης και μία αίσθηση γαλήνης. Περιέχει έλαιο monoi, ένα μίγμα από εκχύλισμα άνθους tiaré, έλαιο καρύδας από την Ταϊτή, μέλι από την Αιθιοπία και έλαιο καρύδας από την Σαμόα.

Απολέπιση

Εκτός της ενυδάτωσης, η επιδερμίδα χρειάζεται απολέπιση.  Δημιουργήστε χώρο και εντάξετε στην καθημερινότητά σας την απολέπιση μέσα από ένα shower gel με φύκια, σπόρους jojoba, βρώμη, αλάτι, εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού ή λεμονόχορτου. Η ασφαλής φόρμουλα After Sun – Hair And Body Cleanser της Aveda περιέχει καλαμπόκι. Αφαιρεί απαλά το χλώριο, το αλάτι και υπολείμματα προϊόντος. Το έλαιο του ταμού και το βιολογικό λάδι καρύδας βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας υγρασίας του δέρματος. Με πράσινο τσάι, πιστοποιημένο βιολογικό ηλιέλαιο και βιταμίνη Ε είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών και δέρματος.

Μέτρο στη ποσότητα!

Αρκετοί ειδικοί συμφωνούν πως όσο περισσότερη ποσότητα χρησιμοποιείτε στο σώμα σας και όσο περισσότερο αφρό δημιουργείτε… Τόσο τα φυσικά έλαια της επιδερμίδαςσας τείνουν να εξαφανιστούν και να δημιουργείται ξηρότητα. Κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε. Σε περίπτωση ερεθισμού, επιλέξτε μία πιο ήπια φόρμουλα ή μία για ευαίσθητα δέρματα, χωρίς μυρωδιά. Επίσης, ξεπλυθείτε πολύ καλά διότι τα υπολείμματα αφρόλουτρου στο σώμα είναι πιθανό να σας ερεθίσουν και να σας αφυδατώσουν, λόγω των χημικών ουσιών και του αρώματος που περιέχουν. Το Honey Bath Ambre Vanille της Laura Mercier ξυπνάει τις αισθήσεις σας με ένα πολυτελές αφρόλουτρο που αφήνει το δέρμα σας τόσο απαλό όσο το μετάξι. Το μόνο που έχετε να προσέξετε είναι ο πυκνός, πλούσιος αφρός του. Το αποτέλεσμα που θα αφήσει στο δέρμα σας θα σας μείνει αξέχαστο. Το βούτυρο καριτέ και τα εκχυλίσματα βανίλιας κάνουν το δέρμα βελούδινο.

Join, smell and feel…

Featured image: unsplash.com/@crystalweed

You may also like