Γιατί το ‘’Last Christmas’’ είναι η πιο ρομαντική ταινία των τελευταίων ετών

Μπορεί κάθε χρόνο να βλέπουμε το αγαπημένο ‘Love Actually’’ και να κλαίμε κάθε φορά το ίδιο, φέτος όμως κάτι  φαίνεται να αλλάζει αφού πια στις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες θα προσθέσουμε και την ρομαντική κομεντί ‘’Last Christmas’’.

Η υπόθεση: Η Κέιτ (Εμίλια Κλάρκ) βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της – μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι pop star, αλλά την έχει παραμελήσει. Ο Τομ (Χένρι Γκόλντινγκ) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς.

Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται για την πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου… και όπως λέει και ο Τζορτζ Μάικλ, πρέπει να έχεις πίστη (Faith). Η δύναμη της ιστορίας κρύβεται στην ιστορία μιας νεαρής και ταλαντούχας γυναίκας, που κάπως έχει χάσει το δρόμο της, εξαιτίας μιας περιπέτειας με την υγεία της και λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, καθώς η μητέρα της δυσκολεύεται ως μετανάστρια σε ένα Λονδίνο στα πρόθυρα του Brexit. Η ηρωίδα βρίσκει στο δρόμο της έναν καλοπροαίρετο και τρυφερό άντρα, που ενώ τη γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, την ίδια στιγμή φαίνεται απόμακρος και μυστηριώδης.

4 λόγοι που το ‘’Last Christmas’’ είναι η πιο ρομαντική ταινία των τελευταίων χρόνων:

  1. Η επιλογή των πρωταγωνιστών είναι εξαιρετική

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Henry Golding και η Emilia Clarke είναι δύο όμορφοι και χαρισματικοί ηθοποιοί. Έχουν μια μοναδική ενέργεια που κινηματογραφικά αποτυπώνεται με μαγικό τρόπο τόσο στη ταινία όσο και στους κεντρικούς χαρακτήρες.

  • Νιώθεις την ταινία πιο οικεία

Επειδή το κύριο θέμα της ταινίας είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ 2 ανθρώπων και όχι περισσοτέρων , μπορούμε να εξερευνήσουμε τους χαρακτήρες σε βάθος, να μπούμε στη θέση τους και γιατί όχι να μην νιώσουμε οικεί μαζί τους. Επίσης οι πρωταγωνιστές είναι πραγματικοί και απλοί άνθρωποι που τους συναντάς στην καθημερινότητα και δεν είναι δημιουργήματα της φαντασίας.

  • Το soundtrack  της ταινίας είναι το αγαπημένο Last Christmas του George Michael

Μπορεί άλλες ρομαντικές ταινίες να έχουν ξεχωρίσει για τα soundtrack τους, στο ”Last Christmas” όμως το ομώνυμο soundtrack του George Michael είναι εκεί να μας θυμίζει τον ρομαντισμό και την δυναμική του τραγουδιστή. Το τραγούδι ακούγεται καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας ενώ λειτουργεί και σαν ένα μίνι αφιέρωμα για τον τραγουδιστή που έφυγε τόσο νωρίς.

  • Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συγκινηθείς

Εμείς σας προειδοποιούμε να πάρετε μαζί σας χαρτομάντιλα. Τόσο η ιστορία αγάπης που θα εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια σας όσο τα τραγούδια που θα ακούστε και φυσικά το χριστουγεννιάτικο κλίμα, θα σας κάνουν να ”ζήσετε” την ιστορία και φυσικά να συγκινηθείτε.

You may also like