Γλυκάκι; Cheesecake Brownies

                Το Πάσχα πέρασε, η νηστεία τελείωσε και μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε γλυκές αμαρτίες! Ναι… Μόλις θυμήθηκα πως εγώ με τη νηστεία είμαι μαλωμένη, αλλά δεν πειράζει! Τη συνταγή για τα special αυτά brownies τη βρήκα στο www.sintagespareas.gr και σας υπόσχομαι πως θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

ΥΛΙΚΑ:

120 γρ μαργαρίνη σοφτ

125 γρ κουβερτούρα

200 γρ καστανή ζάχαρη

3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

50 γρ αλεύρι

50 γρ κακάο σε σκόνη

1/3 κουταλάκι του γλυκού baking powder

200 γρ Φιλαδέλφεια Light

50 γρ άχνη ζάχαρη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά σε φωτιά μεσαίας έντασης μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Στη συνέχεια βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας.

DSC_0058Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το φούρνο προθερμαίνοντάς τον στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη σ’ένα σκεύος μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Μ’ ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί στο μείγμα που βάλαμε στο ταψί.

Μ’ ένα μαχαίρι στριφογυρίζουμε το τυρί να πάει παντού. Προσοχή: δεν το ανακατεύουμε για να γίνουν ένα τα δύο μείγματα. Φροντίζουμε να κάνουμε «σχεδιάκια».

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου. Για να βεβαιωθούμε πως είναι έτοιμο, κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι – βυθίζουμε το μαχαίρι κι αν είναι στεγνό όταν το βγάλουμε, τότε τα brownies είναι έτοιμα. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

 

Τα brownies αυτά είναι ιδανικά για να τα συνδυάσετε με τον καφέ αλλά και για επιδόρπιο με συνοδεία παγωτού.

Καλή επιτυχία!

You may also like