Γυμναστική στο σπίτι: 5 όργανα γυμναστικής που αξίζει να αποκτήσεις

Αν είσαι από τις γυναίκες που στην καραντίνα δεν έκαναν γυμναστική και τώρα που μπήκε ο Ιούνιος θέλεις να δεις το σώμα σου αλλιώς, τότε ξεκίνα γυμναστική σήμερα στο σπίτι. Και αν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και τι να αγοράσεις πρώτα όσον αφορά τον εξοπλισμό, check παρακάτω τα 5 όργανα γυμναστικής που πρέπει να αποκτήσεις:

  • Στρώμα γυμναστικής

Μπορεί να μην είναι όργανο γυμναστικής, αλλά δεν νοείται γυμναστική στο σπίτι χωρίς το ειδικό στρώμα που θα κάνεις πάνω ασκήσεις με άνεση και ασφάλεια. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη στρωμάτων που διαφέρουν στο σχέδιο, στο υλικό και στο πάχος. Σκέψου καλά τι θες και τι σου ταιριάζει και απόκτησε εκείνο που θα σε βοηθήσει να κάνεις την γυμναστική σου εύκολα και σωστά.

  • Βαράκια

Ότι γυμναστική και αν κάνεις, σίγουρα θα χρειαστείς τα κλασικά και αγαπημένα βαράκια. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλά βαράκια σε διαφορετικά κιλά, τα οποία γυμνάζουν όλους τους μύες και θα σε βοηθήσουν την ιδανική γράμμωση στα χέρια σου.

  • Ποδήλατο γυμναστικής

   Αν δεν έχεις ήδη ένα ποδήλατο γυμναστικής από παλιά που κλασικά το είχες μετατρέψει κρεμάστρα, τότε πρέπει να αποκτήσεις άμεσα ένα. Πρόκειται για ένα πολυεργαλείο αερόβιας γυμναστικής με το οποίο μπορείς να κάψεις θερμίδες, να δυναμώσεις τα πόδια σου και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, διάλεξε το ποδήλατο που σου ταιριάζει και μετάτρεψε το σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου.

  

  • Λάστιχα γυμναστικής

Τα λάστιχα γυμναστικής είναι τα ιδανικά όργανα για να κάνεις workoutστο σπίτι. Η ελαστική τους αντίσταση έχουν την ιδιότητα να γυμνάζουν τόσο το κάτω όσο και το πάνω μέρος, ενώ μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε αμέτρητες ασκήσεις. Με τα λάστιχα μπορείς να εκγυμνάσεις εξειδικευμένες μυϊκές ομάδες ενώ δύσκολα θα τραυματιστείς αφού φέρονται ‘’μαλακά στις αρθρώσεις.

  • Μπάλα γυμναστικής

Η μπάλα γυμναστικής είναι εκείνη που θα σε βοηθήσει να πετύχεις ενδυνάμωση και ευλυγισία στο σώμα σου. Είναι ένα απαραίτητο και οικονομικό όργανο γυμναστικής για το σπίτι, με το οποίο μπορείς να κάνεις πολλές και διαφορετικές ασκήσεις. Υπάρχουν πολλά μεγέθη με τα οποία μπορείς να γυμνάσεις διαφορετικά σημεία του σώματος χωρίς να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου.

Βάλε στόχο και ξεκίνα την σκληρή γυμναστική, όχι για τους άλλους αλλά για εσένα και μόνο!

Photo credits: Unsplash.com

You may also like