Δείτε τα πιο απλά New Year’s Resolutions ομορφιάς!

Σίγουρα όλες μας έχουμε κάνει ήδη τα NewYear’sResolutionsμας. Έχουμε καλύψει, όμως, όλες τις… βάσεις; Μιλάω για την περιποίησή μας, την οποίο ενίοτε τείνουμε να παραμελούμε εξαιτίας της καθημερινότητάς μας. Αν, όμως, πάρουμε απόφαση να υιοθετήσουμε μερικές μικρές συνήθειες από την αρχή της χρονιάς, σύντομα η επιδερμίδα μας θα λάμπει όπως της αξίζει!

               01 Κάνουμε μάσκα έστω μία φορά την εβδομάδα. Ακόμη κι αν ήδη χρησιμοποιούμε μάσκα προσώπου, ας θέσουμε τον “κανόνα” να την εφαρμόζουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις 15 (άντε, το πολύ 20!) λεπτά και όταν την αφαιρούμε η επιδερμίδα μας είναι αισθητά πιο καθαρή κι έτοιμη να δεχθεί το επόμενο skincareπροϊόν της επιλογής μας για άμεση θρέψη κι ενυδάτωση. Προσωπική αγαπημένη είναι η μάσκα με πράσινη άργιλο της Apivita, κατάλληλη και για επιδερμίδες λιπαρές με τάση για ακμή και που μάλιστα μπορεί να δράσει άμεσα κι αποτελεσματικά ακόμη και σ’ εκείνο το ενοχλητικό σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά!

               02 Πλένουμε το πρόσωπο μας ΚΑΘΕ βράδυ.Αν αρκείσαι στο πρωινό “splash!” που σε ξυπνάει για να ετοιμαστείς να πας στο γραφείο, σου έχω νέα – το βραδινό πλύσιμο του προσώπου σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να του προσφέρεις. Όσο κουρασμένη κι αν είσαι, σκέψου απλά πόσο εμφανής θα είναι η διαφορά στην επιδερμίδα σου! Φεύγουν το μακιγιάζ κι οι ρύποι της ημέρας και θα πέφτεις για ύπνο νιώθοντας τη φρεσκάδα! Δώς εμία ευκαιρία στο Rinse-Off Foaming Cleanser και στο Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator της Clinique και το πρόσωπό σου θα σ’ ευγνωμονεί!

               03 Χρησιμοποιούμε καθημερινά αντηλιακό.Το ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα έχει λιγότερο ήλιο δε σημαίνει πως οι ακτίνες του μπορούν να είναι λιγότερο επιβλαβείς – ας θυμηθούμε εδώ για τι ακριβώς μιλάω. Οπότε δεν παραβλέπουμε ούτε για μία μέρα την αντιηλιακή μας κρέμα όταν πρόκειται να βγούμε έξω! Οι προτάσεις μου; Για μία ματ εφαρμογή την αντιηλιακή προσώπου της Messinian Spa προτού ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου…

                              … ή, αν θέλεις αντιηλιακή και foundation2 σε 1, δοκίμασε τη Sun Screen Color Velvet της Frezyderm!

                              04 Δεν παραμελούμε την επιδερμίδα του σώματός μας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρόσωπό μας να είναι κάθε μέρα φρέσκο και λαμπερό, όμως πόσο συχνά κάνουμε το ίδιο για το σώμα μας; Αυτή τη χρονιά αφιερώνουμε εξίσου χρόνο και φροντίδα και στην επιδερμίδα του σώματός μας – αυτό σημαίνει απολέπιση μία φορά την εβδομάδα, καλός καθαρισμός και βεβαίως ενυδάτωση! Για να το πετύχουμε αυτό, εναποθέτουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στη δύναμη του σταφυλιού και πιο συγκεκριμένα στο shower gel και την ενυδατική λοτιόν Thé Des Vignes από τη Caudalie!

               05 Επισκεπτόμαστε ένα δερματολόγο.Όσο ποιοτικά κι αν είναι τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε, όσο μεγαλώνουμε αλλάζει η ανοχή της επιδερμίδας μας σε αυτά. Πολύ απλά επειδή αλλάζουν οι ανάγκες της. Προκειμένου, λοιπόν, να τη φροντίσουμε όπως έχει ανάγκη, ο πιο κατάλληλος να μας καθοδηγήσει είναι ένας δερματολόγος. Επομένως, αν ακόμη δεν το έχουμε βάλει στη ρουτίνα μας, είναι ο καιρός να ορίζουμε ένα ραντεβού μαζί του τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

               06 Κι ας μην ξεχνάμε τα χείλη μας! Αχ, αυτά τα χειλάκια, που και θέλουμε να είναι (συνεχώς!) για φίλημα, αλλά που συχνά μπορεί και να τα αμελούμε – και το σημείο εκείνο είναι από τα πιο ευαίσθητα της επιδερμίδας! Ώρα να αλλάξει αυτό φροντίζοντας την καλή τους κατάσταση. Φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά απολέπιση και βεβαίως δεν ξεχνάμε ποτέ το lip balm–χειμώνα και καλοκαίρι, όχι μόνο αυτήν την περίοδο που “σκάνε” λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών! Για χείλη για φίλημα, λοιπόν, στρεφόμαστε στο Dr. PawPaw με το εξαιρετικό του Scrub & Nourish αλλά και το tinted balm του (άλλο ένα προσωπικό αγαπημένο) και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αγαπημένο μας κραγιόν–από το One Beauty, βεβαίως βεβαίως!

               Αν ένας από τους στόχους μας είναι εμφάνιση που σφύζει από υγεία, αυτοί οι μικρότεροι στόχοι θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο!

               Πηγή: Pop Sugar/ Photo credits: @isabellwinter (unsplash)

You may also like