Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη σοκολάτα; Φταίει το “γλυκό” σας δόντι!

Είναι γεγονός και μόλις αποδείχθηκε από τους επιστήμονες.

Ξυπνάτε το πρωί, έχοντας αποφασίσει ότι θα φάτε ένα υγιεινό πρωινό, αποτελούμενο από δημητριακά, φρυγανιές, κι όλα τα λοιπά καλούδια, αλλά στην πορεία νιώθετε ότι, χωρίς την προσθήκη λίγης σοκολάτας στο γεύμα, δε θα αρχίσει καλά η μέρα. Ή βρίσκεστε στο γραφείο, μία συνάδελφος έχει φέρει γλυκά για τη γιορτή της κι εσείς δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο να «τιμήσετε» δεύτερο και τρίτο κομμάτι από το λαχταριστό επιδόρπιο.

Μην τρομάζετε, εμείς σας νιώθουμε 100% και, απ’ ο,τι φαίνεται, το ίδιο και οι επιστήμονες που, κατόπιν έρευνας 6.500 ατόμων, ταυτοποίησαν μία ορμόνη, την επονομαζόμενη «sweet tooth hormone» ή FGF21. Η εν λόγω ορμόνη παράγεται στο συκώτι, αφότου έχουμε καταναλώσει γλυκά τρόφιμα και συμβάλλει στο να ρυθμίσουμε την κατανάλωσή τους,στέλνοντας μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχουμε ικανοποιήσει τη λαχτάρα μας για ζάχαρη.

Εάν κάποιος άνθρωπος παράγει σε μεγάλο βαθμό αυτήν την ορμόνη, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να μπορεί μετριάσει την κατανάλωση των γλυκών, ενώ, αν κάποιος παράγει λιγότερη, το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί να αντισταθεί στην σκέψη ενός λαχταριστού επιδορπίου.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Niels Grarup από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης κατέληξε στο ότι «οι άνθρωποι με αυτό το γονίδιο έχουν αυξημένη τάση να τρώνε γλυκά», λέει η βρετανική Metro.

You may also like