Διαθέσιμος για iPhone και iPad ο Google Chrome

Τη νέα έκδοση του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome της Google θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οι κάτοχοι iPhone ή iPad για να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια προδήλως επεκτατική κίνηση της Google στα «χωράφια» της Apple, η οποία παράγει και τις δύο συσκευές, καθώς το λογισμικό πλοήγησης Safari της δεύτερης, το οποίο βρίσκεται προεγκατεστημένο στα προϊόντα της Apple, δεν έχει κάποια από τα προηγμένα χαρακτηριστικά ή την ταχύτητα του Chrome.

«Ο κόσμος ζητούσε τον Chrome στο iPhone. Διερωτηθήκαμε γιατί να σταματήσoυμε εδώ και να μην κυκλοφορήσουμε και μια έκδοση για το iPad» δήλωσε στέλεχος της Google παρουσιάζοντας τα νέα προγράμματα.

Με τον Chrome, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την πλοήγηση στο διαδίκτυο μεταξύ διαφορετικών συσκευών, μέσω της αποθήκευσης των δεδομένων μέσω της υπηρεσίας cloud της Google Drive.

Ο Google Chrome για τις συσκευές της Apple θα διατίθεται δωρεάν με κάποια έσοδα από διαφημιστικές προμήθειες.

O ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κολοσσών αναμένεται να έχει οφέλη για τους χρήστες, καθώς η Αpple σύντομα θα απαντήσει με νέα έκδοση του Safari για να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το Chrome για iPhone και iPad από το App Store.

Υπενθυμίζεται ότι Apple και Google βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης και για τους χάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή:http://www.skai.gr

You may also like