Διατηρείστε τα παπούτσια σας σαν καινούργια

 

 Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε σε πολύ καλή κατάσταση τα υποδήματά σας, από μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικού:
* Γενικά, πρέπει να τα κρατάτε όσο πιο καθαρά και περιποιημένα γίνεται, ώστε να μην φτάσουν στο σημείο να μην επιδέχονται καμίας βελτίωσης.
* Ειδικά τα παιδικά παπούτσια τα οποία περνούν από σκληρές “δοκιμασίες” κάθε μέρα, καλό είναι καθαρίζονται αμέσως μόλις μπαίνουν στο σπίτι, ίσως με ένα βουρτσάκι ώστε να καθαρίζονται ακόμη και τα πιο κρυφά σημεία.
* Τα δερμάτινα παπούτσια θα γίνουν σαν καινούργια αν τα τρίψετε με την εσωτερική πλευρά μιας μπανανόφλουδας.
* Χρησιμοποίηστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσεις τις αγκράφες.
* Αν σας τελείωσε το βερνίκι παπουτσιών, χρησιμοποιείστε λίγο από το γυαλιστικό -κερί ή όχι- για τα έπιπλα.
* Αν έχετε άσπρα τακούνια γεμάτα με ενοχλητικά σημάδια, καθαρίστε τα με λίγο ασετόν.
* Καθαρίστε τα σημάδια από τα καστόρινα παπούτσια με μια καθαρή γομολάστιχα, αν δεν έχετε την ειδική γόμα που προτείνουν οι κατασκευαστές.


* Αν το πέλος στα καστόρινα παπούτσια πατήθηκε, κράτηστέ τα για λίγα λεπτά πάνω από μια κατσαρόλα με ατμό και θα γίνουν σαν καινούρια.
* Αν τα λουστρίνια σου έχουν χάσει τη γυαλάδα τους, τρίψε τα με λίγο φυτικό λάδι και μετά γυάλισέ τα με χαρτί κουζίνας.

Επίσης, καλό είναι να βάλετε μέσα στα βρεγμένα παπούτσια ένα καλαπόδι, έτσι ώστε στεγνώνοντας να μην χάσουν τη φόρμα τους.

*
Αν έχετε πρόβλημα με τα αθλητικά των παιδιών σας και όχι μόνο- με κορδόνια που λύνονται συνέχεια, πριν τα δέσετε, περάστε τα με ένα βρεγμένο πανί ή ψέκαστε λίγο σπρέι μαλλιών.
* Καθάριστε τα βρώμικα πάνινα παπούτσια με μια παλιά οδοντόβουρτσα και υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Μικρή ποσότητα όμως για να μην ταλαιπωρηθείτε στο ξέβγαλμα.
Πηγή: womenonly

You may also like