Εβερεστ: Η πρώτη γυναίκα απο τη Σαουδική Αραβία ανέβηκε στην κορυφή του

everestsaudiwomen1Μια νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, η Ράχα Μουχάρακ, κατάφερε σήμερα να ανεβεί στην κορυφή του όρους Έβερεστ, όπως ανακοίνωσε ο πατέρας της. Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, χώρα που εφαρμόζει αυστηρούς περιορισμούς στην άθληση των γυναικών, πετυχαίνει έναν τέτοιο άθλο.
“Ανέβηκε στην κορυφή το πρωί του Σαββάτου. Επικοινωνήσαμε στη συνέχεια μαζί της. Είναι εξαντλημένη και ξεκουράζεται», είπε ο Χάσαν Μουχάρακ. «Εμείς στην οικογένειά της είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για την επιτυχία της, που δεν ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε.

Η Ράχα, που είναι 25 ετών και έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Τσάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατάγεται από την Τζέντα. Ο πατέρας της είπε ότι η κόρη του, σε τόσο νεαρή ηλικία, έχει ήδη πετύχει το στόχο της, να ανέβει στις κορυφές των επτά υψηλότερων βουνών του κόσμου.

Η 25χρονη συμμετείχε σε μια ομάδα Αράβων στην οποία επιχείρησαν για πρώτη φορά την ανάβαση στο Έβερεστ, στα 8.848 μέτρα, ένας άνδρας από το Κατάρ και ένας Παλαιστίνιος.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν ανεβεί στο όρος Έβερεστ από το 1953. Εκατοντάδες άλλοι όμως έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας την ανάβαση στην κορυφή του κόσμου.

Πηγήhttp://www.kathimerini.gr

You may also like