Εγκαταλείπει τον ρόλο του Iron Man ο Robert Downey Jr;

Συνίσταται να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, καθώς τα πράγματα ενδέχεται να είναι σοβαρά.

Για όλους εμάς που αγαπάμε το σύμπαν της Marvel και τους χαρακτήρες που αυτή έχει δημιουργήσει για το κοινό της, η επιλογή του Robert Downey Jr στο ρόλο του Iron Man είναι ίσως ένα από τα καλύτερα ταιριάσματα χαρακτήρων που έχει κάνει. Έτσι, για τα εννιά χρόνια που έχουν περάσει, ο διάσημος ηθοποιός έχει ενσαρκώσει άψογα τη δισεκατομμυριούχα ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Tony Stark, δημιουργώντας ένα mega-franchise γύρω από το όνομά του.

Κι ενώ κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η εταιρεία παραγωγής θα συνέχιζε το «ταξίδι» της χωρίς αυτόν, ο ίδιος το παρουσιάζει ως ένα σενάριο αρκετά πιθανό να συμβεί. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε σε site της Αυστραλίας, κατά την προώθηση της επόμενης ταινίας Spider Man, «Homecoming», αποκάλυψε ότι θέλει να αφήσει το ρόλο του Iron Man, πριν αυτός αρχίσει να φθείρεται για να βγει μια ακόμη ταινία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Όλοι μου λένε ότι μου ταιριάζει σαν γάντι. Πρέπει να ξαναρχίζω κάθε φορά αλλά αρχίζω από μία πολύ σταθερή βάση. Απλά δε θέλω να καταστρέψω τις τελευταίες έξι ή εφτά ταινίες που έχω κάνει αποτυγχάνοντας, επειδή αποφάσισα να το κάνω άλλη μια φορά. Απλά θέλω να κρεμάσω τη φανέλα μου πριν γίνει ντροπιαστικό.»

Η αλήθεια είναι πως στα κόμικς χρονολογικά ο Tony Stark έχει ήδη περάσει την κληρονομιά του στη μαθητευόμενή του, Riri Williams, οπότε -και σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του ηθοποιού- η πιθανότητα αποχώρησής του από το franchiseδε φαντάζει πια τόσο ανεδαφική. Όπως και να’χει, ελπίζουμε οι ταινίες να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία και να μη μας στερήσουν τον ταλαντούχο Jr.

You may also like