Ενήλικη ακμή: πόσο καλά την γνωρίζουμε;

Ενώ η ακμή συσχετίζεται κατά βάση με τα εφηβικά χρόνια της ζωής του ανθρώπου, μπορεί συχνά να παραμείνει και μέχρι την ενηλικίωση. Αυτή η συνεχιζόμενη πάλη με την ακμή, μπορεί να οδηγήσει πολλούς από εμάς να αναρωτηθούμε αν υπάρχει μια ηλικία στην οποία η ακμή εξαφανίζεται πλήρως. Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει μια σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα μιας και επηρεάζεται από αρκετούς ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες.

Δεν το λέμε εμείς αλλά οι δερματολόγοι. Οι γυναίκες τείνουν να αποκτούν ενήλικη ακμή πιο συχνά απ’ότι οι άνδρες. Τα κυμαινόμενα επίπεδα ορμονών, από τα οποία πολλές γυναίκες περνούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εμμήνου ρύσης, ή της λήψης αντισυλληπτικών χαπιών, αποτελούν σημαντικές αιτίες για την ενήλικη ακμή, και γι’αυτό το λόγο τα συχνότερα «θύματα» είναι γυναίκες που διανύουν την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι είστε ασφαλείς αν είστε άνδρας, καθώς οι άνδρες περνούν επίσης περιόδους ορμονικών διακυμάνσεων.

Το άγχος είναι ένας γνωστός ηθικός αυτουργός και οι ειδικοί τονίζουν ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι το στρες μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα. Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν αύξηση της έντασης του στρες είχαν επίσης αύξηση της σοβαρότητας της ακμής, αποδεικνύοντας τη σύνδεση μεταξύ των δύο. Το στρες προκαλεί αυξημένη παραγωγή ανδρογόνων ορμονών, οι οποίες διεγείρουν τους αδένες της λιπαρότητας και τα τριχοθυλάκια στο δέρμα, οδηγώντας σε ακμή.

Είναι θέμα DNA. Στην περίπτωση που πολλά από τα μέλη της οικογένειάς σας πάσχουν από ακμή ενηλίκων, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχετε και εσείς, μιας και οι έρευνες αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι έχουν μια μεγαλύτερη γενετική προδιάθεση προς την ακμή, σε σχέση με κάποιους άλλους.

Η Effaclar Cleansing Cream είναι μια καταπραϋντική και ενυδατική κρέμα καθαρισμού προσώπου. Ειδικά μελετημένη για λιπαρό δέρμα ευαισθητοποιημένο από φαρμακευτικές αγωγές κατά της ακμής που προκαλούν ξηρότητα. Καθαρίζει απαλά, εξυγιαίνει και καταπραΰνει αποκαθιστώντας την αίσθηση άνεσης της επιδερμίδας.

Η AC-NORM medilike effect 3 cream είναι μια εξειδικευμένη κρέμα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική επιλογή των φαρμακευτικών αγωγών. Με έναν καινοτόμο συνδυασμό φυτικών εκχυλισμάτων που μιμούνται τα αποτελέσματα της δράσης της κλασσικής θεραπείας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της σοβαρής ακμής χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών μορίων και τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους. Ρυθμίζει την υπερβολική έκκριση σμήγματος και έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση και παράλληλα αναπλάθει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με την αγωγή για την αντιμετώπιση της ακμής καθώς και μετά την αγωγή για συντήρηση του αποτελέσματος

You may also like