Ενδιαφέρεστε να κάνετε Ρέικι; Μάθετε τα “Υπέρ” και τα “Κατά”

life_spectrums_Reiki_appleton_Η μέθοδος Ρέικι κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους σε όλο τον κόσμο., μια που η κλασική επιστήμη ορισμένες φορές συναντά όρια. Η εναλλακτική αυτή ιατρική πρακτική χρησιμοποιεί τα χέρια για να « λύσει» τα σημεία της μπλοκαρισμένης ενέργειας. Μπορούμε λοιπόν να την δοκιμάσουμε;

ΥΠΕΡ:

Η μέθοδος είναι απλή: Ένας άνθρωπος και δύο χέρια, κάτι παραπάνω δεν χρειάζεται το ρέικι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να λειτουργήσει. Όλοι μας διαθέτουμε ενέργεια ζωής (έτσι μεταφράζεται το Reiki) και μπορούμε να την μεταφέρουμε σε άλλους ή και στον εαυτό μας. Μέσα των χεριών η ενέργεια κυλά στο σώμα, ενεργοποιεί τις δυνάμεις αυτοίασης και λύνει τα εσωτερικά μπλοκαρίσματα. Αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία.

Η επίδραση είναι ευεργετική: Ένα αίσθημα θερμότητας και εσωτερικής ηρεμίας – αυτό αισθάνονται όσοι το έχουν δοκιμάσει και υπάρχουν ενδείξεις ότι η διαδικασία μειώνει τους πόνους και βοηθά στην χαλάρωση.

Δεν έχει παρενέργειες: Είναι βέβαιο ότι ένα απαλό άγγιγμα των χεριών δεν προκαλεί ζημιά – αρκεί να μην προσπαθήσει κανείς να θεραπεύσει με αυτό σοβαρές ασθένειες.

Διαθέτει μεγάλη ανεξαρτησία: Μετά από μια σύντομη εκπαίδευση σε κάποιον ειδικό, μπορεί κανείς να εφαρμόσει το ρέικι και στον εαυτό του. Η καθημερινή εξάσκηση ανοίγει τις ενεργειακές οδούς και τις «καθαρίζει» και γι’ αυτό δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό εγχειρίδιο. Ακουμπά κανείς απλώς τα χέρια του εκεί που αισθάνεται ότι θα του κάνουν καλό.

ΚΑΤΑ:

EstresΤο ρέικι δεν διαθέτει τα λεγόμενα «ποιοτικά στάνταρ». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πραγματικά να δοκιμάσει κανείς μόνος του τον εκάστοτε δάσκαλο ή θεραπευτή. Μια καλή συμβουλή εδώ είναι προτού πληρώσετε 200-300 ευρώ για ένα ακριβό σεμινάριο, κλείστε πρώτα ένα αναγνωριστικό ραντεβού για να δείτε αν ταιριάζει η «χημεία» σας.

Οι τιμές των σεμιναρίων αποτελούν ένα ακόμη επίμαχο ζήτημα, καθώς πολλοί θεραπευτές χρεώνουν αστρονομικά ποσά. Φροντίστε να ενημερωθείτε προτού απευθυνθείτε σε έναν από αυτούς και ρωτήστε προτού επιλέξετε.

Το ρέικι μπορεί να είναι ευεργετικό σε περιπτώσεις χρόνιων πόνων, συμπτωμάτων στρες και διαταραχών ύπνου αλλά δεν βοηθά σε σοβαρές ασθένειες. Για οτιδήποτε πιο σοβαρό από τα παραπάνω, καλό είναι να εμπιστευθείτε πρωτίστως τον γιατρό σας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε το ρέικι ως μια συμπληρωματική μέθοδο χαλάρωσης και καλής ενέργειας.

Σχετικά άρθρα:

Κάντε συνήθεια αυτές τις 3 απλές στάσεις yoga, από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Αρχές της Yoga που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας καλύτερη!

Με θέληση και …yoga!

You may also like