Κάντε συνήθεια αυτές τις 3 απλές στάσεις yoga, από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Yoga 1

Yup, τ’ομολογώ, όση «καζούρα» κι αν υποστώ από τούδε και στο εξής! Η yoga είναι το νέο μου αντικείμενο ερευνών, μια που σκέφτομαι να ξεκινήσω κι εγώ μία συστηματική εκγύμναση!

Η yoga είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους γυμναστικής, έχοντας εκτός από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη. Κι ακόμη κι αν – όπως κι εγώ, ακόμη – δεν την έχετε εντάξει στην καθημερινή σας ρουτίνα, υπάρχουν αρκετές απλές ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να εκτελέσετε χωρίς το φόβο πως δε θα μπορείτε να…. «ξεδιπλωθείτε» μετά! Οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το άγχος, να ανακουφιστείτε από πόνους της μέσης, να καταπραΰνει εξάψεις, αλλά και να τονώσετε τη libido σας! ;) Απλώστε ένα στρωματάκι στο πάτωμα και ξεκινήστε!

Στάση πρώτη: Το παιδί (Child’s pose)
«Καθίστε» στις κνήμες των ποδιών σας με τους γοφούς να ακουμπούν στις φτέρνες σας. Ακουμπήστε το στήθος στους μηρούς σας και χαλαρώστε ακουμπώντας το μέτωπό σας στο πάτωμα. Μείνετε σε αυτή τη θέση μετρώντας οκτώ έως δέκα ανάσες.
Child's pose

Στάση δεύτερη: Το περιστέρι (Pigeon)
Φέρτε το σώμα σας επάνω στηριζόμενοι στα χέρια και τα γόνατά σας και «γλιστρήστε» το δεξί σας γόνατο προς το δεξί καρπό και το δεξί αστράγαλο προς τον αριστερό καρπό. Έπειτα «γλιστρήστε» τον αριστερό μηρό πίσω. Μείνετε στη θέση μετρώντας πέντε έως οκτώ ανάσες.
Pigeon

Στάση τρίτη: Στροφή της σπονδυλικής στήλης σε καθιστή θέση
Μπορεί να ακούγεται «μανίκι», αλλά μην τρομάζετε! Ήρεμα κι αργά και θα την εκτελέσετε μια χαρά!

Καθίστε στο δεξί γοφό σας και φέρτε το αριστερό σας πόδι μπροστά, λυγίζοντας το γόνατο πάνω από το δεξί πόδι και πατώντας το αριστερό σας πέλμα σταθερά στο πάτωμα. Ακουμπήστε το δεξί σας αγκώνα από την έξω μεριά του αριστερού γονάτου, σηκώνοντας το δεξί σας χέρι και πατώντας τον αντίχειρα με το δείκτη. Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο πάτωμα πίσω από την πλάτη σας. Εισπνέοντας ισιώστε τον κορμό σας κι έπειτα εκπνέοντας Γυρίστε τον κορμό όσο μπορείτε προς τ’ αριστερά. Μείνετε σε αυτήν τη θέση μετρώντας πέντε έως οκτώ ανάσες. Επιστρέψτε στη στάση του παιδιού (child’s pose) κι επαναλάβετε τη σειρά για την άλλη μεριά.

Seated Spinal Twist

Κάντε αυτές τις ασκήσεις καθημερινή σας συνήθεια και ξεκινήστε όμορφα τη μέρα σας!

Πηγή: Health  

Photos: Health    & Pinterest 

 

You may also like