Ενυδάτωση και τον χειμώνα για το πρόσωπο;

face winterΤο γεγονός ότι έχει φθινοπωριάσει και ότι έχει πέσει η θερμοκρασία, δεν σημαίνει ότι το πρόσωπό μας δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση και καθημερινή φροντίδα. Μία σωστή “συμπεριφορά” θα μας βοηθήσει να  απαλλαγούμε από την ξηρή και θαμπή επιδερμίδα το χειμώνα

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και θα παρατηρήσετε μεγάλη αλλαγή που θα μας χαρίσει το ομορφότερο πρόσωπο για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Απολέπιση
Αν θέλετε να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας σε βάθος, τότε η απολέπιση είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Με την απολέπιση απομακρύνονται τυχόν νεκρά κύτταρα και η διαδικασία βοηθάει την ενυδατική σας κρέμα να απορροφηθεί καλύτερα. Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξετε κυρίως το χειμώνα είναι να μην κάνετε συνέχεια απολέπιση- μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή- καθώς ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και να χαλάσει τη φυσική ισορροπία της υγρασίας. Αντί να χρησιμοποιείτε ‘σκληρά’ καθαριστικά, προτιμήστε ένα που βασίζεται σε φυσικά συστατικά και δεν απορροφά την υγρασία από την επιδερμίδα.

Νερό-διατροφή
Ακόμη και τον χειμώνα η πρόσληψη υγρών είναι πολύ σημαντική. Ίσως είναι πιο σημαντική από ό,τι καλοκαίρι, αφού δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το σώμα μας έχει ανάγκη από νερό. Όσες κρέμες και λοσιόν και αν χρησιμοποιείτε, αν δεν πίνετε νερό η επιδερμίδα σας δεν θα ενυδατωθεί όσο χρειάζεται. Για το λόγο αυτό 7 με 8 ποτήρια την ημέρα είναι απαραίτητα. Όσον αφορά στη διατροφή μην ξεχάστε πως οι βιταμίνες είναι οι πιο δυνατοί σας σύμμαχοι στην προσπάθειά σας να κρατήσετε την επιδερμίδα σου υγιή και ενυδατωμένη.

face winter roseΠροϊόντα
Δώστε προσοχή στα χείλη σας γιατί είναι μία ευαίσθητη περιοχή που αφυδατώνεται πιο εύκολα με το κρύο. Χρησιμοποιήστε ένα lip balm ή ένα κραγιόν ενυδάτωσης για να είναι πάντα φρέσκα και υγιή. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείς κρέμα χεριών ή βαζελίνη: Το βράδυ, πριν κοιμηθείτε, μπορείτε να εφαρμόζετε λίγη βαζελίνη και να κοιμάστε με βαμβακερά γάντια. Τέλος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας ακόμα και τον χειμώνα.

Ρούχα
Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα που θα φορέσετε αφού έχει απορροφηθεί η ενυδατική σας κρέμα και προσπαθήστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας μάλλινα και συνθετικά ρούχα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

You may also like