Επιχείρηση “καθάρισμα και τάξη”,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Αν και η τεμπελιά είναι ιδανική για το καλοκαίρι, τώρα που τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά και ήρεμα ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να βάλουμε σε τάξη την αταξία που έχουμε δημιουργήσει του προηγούμενους μήνες. Αυτη τη φορά δεν θα αναφερθούμε καν στο μεγάλο “τέρας” που λέγεται ντουλάπα και μας κοίτα εκδικητικά, έτοιμο να μας καταβροχθίσει. Πάμε λίγο σε εκείνο το μέρος του δωματίου όπου είναι μαζεμένα τα κοσμήματα, τα αρώματα, τα μανό και όλα αυτά που μαζεύουμε με τον καιρό.

Γεμίσαμε μανώ μισοτελειωμένα που δεν απλώνουνε και δεν ανοίγουνε καν. Τι κάνουμε για αυτό; Αρχικά βάζουμε την αγαπημένη μας μουσική για να κάνει λίγο καλύτερη την «δύσκολη δουλειά» που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και φτιάχνουμε ένα ωραίο δροσιστικό χυμό ή τσάι να συνοδεύει το ταξίδι μας στο χάος.

Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε κατηγοριοποιώντας τα αντικείμενα που πρέπει να τακτοποιήσετε για να είναι πιο εύκολο το ξεσκαρτάρισμα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα μανώ, δείτε ποία είναι ακόμα «ζωντανά» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, έπειτα πετάξτε όσα δεν έχουν καμία ελπίδα να δουν ξανά τα νύχια σας. Αν όμως θέλετε κάποιο από αυτά που θα πετάξετε σημειώστε κάπου των αριθμό του ώστε να είναι εύκολο να το ξαναβρείτε όταν θα θέλετε να το αγοράσετε. Θα ήταν πολύ βολικό αν για κάθε ομάδα αντικείμενων είχατε κουτιά που θα μπορούσατε να τα βάζετε ή θήκες χωρίς απαραίτητα να έχουν καπάκια αρκεί να έχουν το σωστό ύψος για να μην πέφτουν όταν τα μετακινείτε.

Επόμενη στάση κραγιόν και lip gloss, πόσα χρώματα από αυτά τα προϊόντα έχετε αλήθεια(το ίδιο ισχύει για τις μάσκαρες, τα μολύβια και τις σκιές); Πόσα από αυτά χρησιμοποιείτε πραγματικά; Αν η πρώτη απάντηση με την δεύτερη δεν έχουν καμιά σχέση μάλλον ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε. Ο σκοπός σας είναι κρατήσετε αυτά που πραγματικά χρησιμοποιείτε και να στείλετε τα υπόλοιπα στο καλάθι των αχρήστων. Εξάλλου αν τα έχετε βάλει μόνο μία με δύο φόρες και τα έχετε τρία χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβάλετε.

Το συρτάρι με τα κοσμήματα: ένας καλός τρόπος ώστε να μην μπερδεύονται με τα υπόλοιπα, είναι πολύ να τα χωρίσετε σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: σκουλαρίκια, βραχιόλια, περιδέραια και δαχτυλίδια, το καθένα θα έχει την δίκη του γωνιά μέσα στο συρτάρι και η εύρεση του θα είναι παιχνιδάκι.



Το “μπαρ” των αρωμάτων, είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της. Μαζεύουμε όλα τα αρώματα και τις κρέμες σώματος μαζί σε μία πλευρά στο «μπουντουάρ» μας. Αν θεωρείται ότι μπορεί να σας βοηθήσει τα τακτοποιείται ανάλογα με την μυρωδιά ή την ονομασία τους.

Τέλος αυτό που όλοι ξεχνάμε να αναφέρουν είναι τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά και τις αγαπημένες μας καρφίτσες. Θυμόσαστε τα κουτάκια που λέγαμε στην αρχή, είναι πάλι εδώ για να κάνουν την ζωή μας λίγο πιο απλή, ένα κουτί μέσα στο όποιο θα κλείσουμε όλες τις καρφίτσες μας. Ενώ εκεί που φτιάχνουμε τα μαλλιά μας θα μπορούσαμε να έχουμε το κουτί που είναι γεμάτο με τα τσιμπιδάκια, τα λαστιχάκια, τις κορδέλες και ότι άλλο έχουμε μαζέψει για την τέλεια κουπ.

Αν η όλη διαδικασία σας φαίνεται βουνό σκεφτείτε μόνο την ικανοποίηση που θα νιώθετε μετά την ολοκλήρωση της, καθώς τον χρόνο και τα νεύρα που θα γλυτώνετε κάθε φορά που θα βρίσκετε κάτι γρήγορα, εύκολα και θα είναι σε αρίστη κατάσταση. Μπορεί να κρατήσει από μερικές ώρες μέχρι μια ολόκληρη μέρα η τακτοποίηση του boudoir σας, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον άξιο του κόπου σας.

 

You may also like