Εσείς ακόμη ψάχνετε την κατάλληλη καρέκλα γραφείου;

               Μπορεί η καρέκλα στο γραφείο του χώρου εργασίας σου να μη σε κάνει να νιώθεις πάντα άνετα, ή μπορεί ακόμη και να σε ταλαιπωρεί. Ξέρεις, όμως, πως είναι κάπως δύσκολο να φέρεις τις όποιες αντιρρήσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει όταν δουλεύεις από το σπίτι ή όταν φέρνεις εκεί δουλειά από το γραφείο. Και στο σπίτι έχεις κάθε δικαίωμα να προσαρμόσεις τον τρόπο που δουλεύεις ώστε να νιώθεις άνετα. Γι’ αυτό κι εμείς σου έχουμε μερικές διαφορετικές αλλά ενδιαφέρουσες ιδέες, ειδικά αν θέλεις να αλλάξεις εκείνη τη βαρετή πια καρέκλα!

               01 “Πουφ”. Όχι, δεν έβγαλα επιφώνημα, αλλά μιλάω για τα αστεία καθισματάκια που “βυθίζεσαι” μέσα τους! Εκτός του ότι είναι οικονομικά, δίνουν μία μοντέρνα νότα στο χώρο μας και προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε στάση που παίρνει το σώμα μας. Μάλιστα είναι ιδανικά αν δουλεύεις αποκλειστικά με laptop, καθώς μπορείς να βυθιστείς στο πουφ με το laptop στα πόδια σου. Εδώ, όμως, οφείλω να τονίσω πως χρειάζεται μέτρο, καθώς η πολύωρη τοποθέτηση του laptop στα πόδια μας κρύβει κινδύνους – για τους οποίους θα μιλήσουμε σε ανάλογο θέμα.

               02 Ανακλινόμενη καρέκλα. Όσοι έχουμε δει “F.R.I.E.N.D.S.” θυμόμαστε την αγάπη που έτρεφαν ο Chandler κι ο Joey για τις πολυθρόνες αυτές. Με μία τέτοια πολυθρόνα το σώμα δεν είναι σε στάση που μπορεί να μας κουράσει ή ακόμη και να μας φέρει υπνηλία, αλλά απλά βοηθά το σώμα να τοποθετηθεί σε μία ξεκούραστη στάση. Για τους χρήστες laptop υπάρχει κι η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και το αντίστοιχο φορητό τραπεζάκι τους.

               03 Μπάλα άσκησης. “Δεν έχει πλάτη”, θα μου πεις. Ναι, αλλά αυτό σημαίνει πως αυτό ακριβώς μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρείς καλύτερη στάση σώματος ενόσω δουλεύεις στο γραφείο σου, καθώς ενδυναμώνεται ο κορμός και στηρίζεται καλύτερα η σπονδυλική στήλη. Επίσης, είναι προσιτή οικονομικά και όταν τελειώσεις με τη δουλειά σου, απλά την τοποθετείς κάτω από το γραφείο σου. Απλά φρόντισε να πάρεις μία μπάλα κατάλληλη για το ύψος σου και να τη φουσκώσεις σωστά.

               Γιατί να λάβεις υπ’ όψιν σου αυτές τις εναλλακτικές; Γιατί πολύ απλά όσο πιο άνετα κάθεσαι ενόσω εργάζεσαι, τόσο πιο ξεκούραστα λειτουργείς και σκέφτεσαι, άρα νιώθεις πιο παραγωγικός και παράλληλα φροντίζεις ώστε να μην κουράζεις το σώμα σου. Κυρίως, όμως, το κάτι διαφορετικόείναι πάντα πιο διασκεδαστικό!

You may also like