Εσείς πόσα ζευγάρια παπούτσια έχετε;

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα παπούτσια αποτελούν φετίχ πολλών γυναικών. Οι περισσότερες λατρεύουμε την αγορά παπουτσιών και φυσικά, όποιος μας κάνει τέτοιο δώρο μπαίνει κατευθείαν στην καρδιά μας!

Όλα αυτά ήταν όμως ήδη γνωστά, όχι όμως αποδεδειγμένα. Τι γίνεται όταν τις εικασίες μας έρχονται να επιβεβαιώσουν έρευνες;

Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι, οι γυναίκες ρισκάρουν να τραυματιστούν πάνω στα στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια τους, με το 43% να υποστηρίζει ότι έχει ήδη υποστεί κάποιον τραυματισμό και το 8% να αναφέρει πιο σοβαρούς τραυματισμούς, όπως διάστρεμμα ή ακόμη και σπάσιμο.

[quote_right]Σύμφωνα με έρευνα του Consumer Reports National Research Center, οι γυναίκες στην Αμερική διαθέτουν 19 ζευγάρια παπούτσια, κατά μέσο όρο. Από αυτά φορούν μόλις τα 4, ενώ το 15% των Αμερικανίδων έχουν πάνω από 30 ζευγάρια παπούτσια.[/quote_right]
«Οι γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσια τους και είναι πρόθυμες να υποστούν τα πάντα γι’ αυτά – ρισκάρουν ακόμη και να τραυματιστούν. Επιπλέον, συχνά κρύβουν τις αγορές παπουτσιών από σημαντικά στη ζωή τους πρόσωπα», σχολιάζει η αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Shopsmart” Lisa Lee Freeman. Και συνεχίζει: «Οι γυναίκες παθιάζονται όταν αγοράζουν παπούτσια, και αυτή η έρευνα δείχνει ότι η αγορά παπουτσιών αποτελεί σπορ γι’ αυτές. Γνωρίζω καλά ότι κρύβω κι εγώ κάποια νέα αγορά παπουτσιών από το σύζυγό μου. Το μυστικό μου κόλπο είναι ότι τα φέρνω στο σπίτι χωρίς το κουτί».
Η τηλεφωνική έρευνα που ακολούθησε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι γυναίκες αγοράζουν 4 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο, ενώ το 13% παραδέχτηκε ότι έχει κρύψει μια αγορά από τον σύντροφό της. Επιπλέον, 6 στις 10 γυναίκες μετανιώνουν για τουλάχιστον μια αγορά παπουτσιών που έχουν κάνει, ενώ κατά μέσο όρο έχουν φορέσει μόλις μία φορά το ¼ των παπουτσιών που έχουν αγοράσει

Η γκουρού του παπουτσιού Megan Cleary, η οποία παρουσιάζει το τηλεοπτικό σόου “Shoe Therapy”, υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι οι γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσια δεν είναι νέο. Το νέο είναι ότι εκδήλωσαν αυτό το πάθος τους, καθώς ενθαρρύνθηκαν από τηλεοπτικά σίριαλ όπως το “Sex & the City”, στο οποίο οι γυναίκες μιλούν πλέον ανοιχτά για αυτή τη λατρεία τους.

«Συχνά μιλάω με γυναίκες που έχουν περίπου 400 ζευγάρια παπούτσια. Μίλησα τις προάλλες, με μία κοπέλα η οποία είχε 400 ζευγάρια, εκ των οποίων τα 300 ήταν ψηλοτάκουνες μαύρες μπότες. Ένα νέο ζευγάρι παπούτσια κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται υπέροχα, και ούτως ή άλλως τα παπούτσια διαρκούν περισσότερο από ένα κουτί σοκολατάκια», ανέφερε η Megan Cleary, που η ίδια διαθέτει 150 ζευγάρια παπούτσια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι εκπτώσεις στα παπούτσια έχουν αυξηθεί κατά 9%. Επιπλέον, σε αντίθεση με την online αγορά ένδυσης, η online αγορά υπόδησης δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στις γυναίκες καταναλώτριες, καθώς 7 στις 10, ήτοι το 74%, είπαν ότι τους αρέσει να δοκιμάζουν τα παπούτσια τους πριν τα αγοράσουν.
«Έχει πλάκα να δοκιμάζεις παπούτσια καθώς δεν χρειάζεται να γδυθείς μπροστά σε έναν φωτισμένο πανταχόθεν καθρέφτη», σχολίασε γελώντας η Cleary.

Μετά από όσα διαβάσατε, μην μου πείτε ότι δεν αναρωτιέστε κι εσείς πόσα ζευγάρια παπούτσια έχετε;!!!

Πηγή: Reuters Life

You may also like