Εσείς πόσο συχνά λούζεστε;

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τελικώς τα μαλλιά μας; Ένα ερώτημα που επιδέχεται πολλές απαντήσεις και οι περισσότερες από εμάς καταλήγουμε στο διαδίκτυο να ψάχνουμε οδηγίες βάσει του δικού μας τύπου μαλλιών. Οι περισσότεροι λένε πως το καθημερινό λούσιμο οδηγεί σε ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής και σε αφυδατωμένα μαλλιά, ενώ από την άλλη αν ρωτήσετε τις γυναίκες με λιπαρά μαλλιά, θα σας απαντήσουν πως εξακολουθούν να νιώθουν μια χαρά τα μαλλιά τους, καθαρά, μυρωδάτα και φρέσκα. Που βρίσκεται όμως τελικά η αλήθεια, μέσα σε όλα αυτά;

Οι ειδικοί λένε, πως τα πράγματα για τα οποία έχουμε να ανησυχούμε είναι ήδη πάρα πολλά, για να μπορέσουμε να προσθέσουμε και την συχνότητα του λουσίματός μας σε όλα αυτά. Και εμείς δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε με αυτό. Η απάντηση λοιπόν σε όλο αυτό, είναι πως το λούσιμο είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε εκείνους που λένε πως αδυνατούν να παραβλέψουν το καθημερινό λούσιμο, μιας και μόνο τότε νιώθουν εντελώς καθαροί, αλλά ούτε και εκείνους που βαριούνται την διαδικασία και προτιμούν  να παραμείνουν στις δύο φορές την εβδομάδα.

Όλα καθοδηγούνται από τα ίδια μας τα μαλλιά. Εκείνα είναι που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, και αν εκείνα παραμένουν όμορφα και λαμπερά ακόμα και μετά από τρεις ημέρες, τότε αυτό θα κάνουμε. Μεγάλο ρόλο, φυσικά, παίζει και το αν μπορούν να υπάρξουν χωρίς styling. Το ίσιωμα για πολλές από εμάς, κρίνεται απαραίτητο μετά το λούσιμο προκειμένου να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό αποτέλεσμα. Και μιας και η τρίχα μας, μας το επιτρέπει τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Όσο για τις τυχερές της παρέας, που μπορούν να λουστούν και με ένα απλό στέγνωμα να είναι έτοιμες να βγουν από το σπίτι, είσαστε styling free και δεν υπάρχει τίποτα το πιο ανακουφιστικό.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον δικό σας τύπο μαλλιών ή για τον τρόπο ζωής σας. Πιστέψτε μας, μπορούν να σας σώσουν από πολλή ταλαιπωρία και χρόνο τον οποίο χρειαζόμαστε για να φέρουμε εις πέρας τις δεκάδες άλλες υποχρεώσεις μας.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like